Călăraşi: Poliţiştii vânează şoferii care nu acordă prioritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii acţionează pe raza Municipiului Călăraşi pentru combaterea uneia dintre cauzele principale de producere a accidentelor rutiere, neacordarea de prioritate.

Ieri poliţiştii de la Rutieră au acţionat în tot oraşul pentru a combate una din cele mai întâlnite cauze ale producerii accidentelor grave de circulaţie, neacordarea de prioritate vehiculelor şi pietonilor. Poliţiştii au constatat şi sancţionat 55 de abateri în trafic, dintre care 6 au constat în nerespectarea normelor legale care reglementează prioritatea de trecere.

Întrucât de la începutul anului 2011, pe raza Municipiului Călăraşi, s-au produs trei accidente grave pe fondul neacordării de prioritate pietonilor, recomandăm conducătorilor auto să respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule.

Le reamintim totodată şi pietonilor că au prioritate de trecere faţă de conducătorii de vehicule numai atunci când sunt angajaţi în traversarea drumurilor publice prin locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător, ori la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor. Acţiunile poliţiştilor Biroului Rutier Călăraşi vor continua în perioada următoarele pentru combaterea tuturor cauzelor accidentelor de circulaţie.



Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite