Călăraşi: Poliţia şi Finanţele, în luptă cu evazioniştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai mari capturi din acest an au fost la alcool şi ţigări
Cele mai mari capturi din acest an au fost la alcool şi ţigări

La sediul poliţiei, în această dimineaţă, s-au întâlnit reprezentanţii conducerii Poliţiei Române, ai conducerii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, ai Garzii Financiare şi ai Autoritaţii Naţionale a Vămilor pentru a analiza efectele pe care le-au avut acţiunile din acest an în combaterea contrabandei.

În această întâlnire s-au studiat campaniile desfăşurate pentru a combate contrabanda cu ţigări, cu produse alimentare,  băuturi alcoolice, cereale,  descoperite fără acte de provenienţă, depozitate în condiţii improprii şi comercializate în mod ilegal.

Lupta împotriva evaziunii fiscale

Au fost stabilite cu această ocazie şi un nou plan de bătaie pe termen mediu şi scurt, pentru a intensifica acţiunile de combatere a evaziunii şi a fraudei fiscale. Conform comunicatului de presă, toţi cei prezenţi au admis faptul că cooperarea ce a avut loc între instituţii a avut un efect benefic iar Şeful Poliţiei Române, chestorul principal de poliţie Petre Tobă, a precizat faptul că aceast parteneriat trebuie să continue.

„Pentru prima dată au fost instituţionalizate mecanisme de cooperare între autorităţi care au competenţă de control în vederea combaterii evaziunii fiscale. Această cooperarea se manifestă nu doar la nivel central, cât şi la nivelul structurilor teritoriale, garantând astfel coerenţa acţiunilor desfăşurate. Succesul activităţilor desfăşurate este dat de implicarea tuturor partenerilor, şi profit de ocazie pentru a solicita tuturor structurilor de poliţie să intensifice acţiunile pentru crearea unui mediu de afaceri curat“, a precizat acesta.

Rezultate mai bune  

Sorin Blejnar, preşedintele ANAF, a precizat în cadrul aceleaşi întâlniri faptul că rezultatele acţiunilor au fost mult mai bune ca cele din anii anteriori şi că se va continua în acelaşi ritm alert. 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite