Călăraşi: Poliţiştii au demarat acţiunea preventivă în şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii Călăraşi au demarat acţiunile preventive în şcoli. Prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor constituie şi în anul 2011 un domeniu prioritar de acţiune al poliţiştilor de prevenirea criminalităţii din Călăraşi

Întrucât, pentru minori, eficienţa eforturilor de canalizare a interesului către un mod de viaţă noninfracţional este mai mare decât în cazul infractorilor majori , poliţiştii au început activităţile de prevenire a delincvenţei juvenile.

Astfel, în ziua de 24 ianuarie a.c., au desfăşurat o acţiune la Colegiul Tehnic „Ştefan Bănulescu”din Municipiul Călăraşi, având ca temă „Minorii în faţa legii”. Elevii au aflat care sunt competenţele poliţiei, ce prevede legislaţia în vigoare privind răspunderea penală a minorilor, ce măsuri educative se pot lua în cazul minorilor delincvenţi.
 
Sfaturile poliţiştilor, vizând prevenirea victimizării minorilor, s-au orientat spre informarea acestora pentru evitarea comportamentelor de risc şi pentru adoptarea unor măsuri de autoprotecţie. Activităţile de informare şi prevenire în unităţile de învăţământ vor continua pe parcursul  întregului an de studiu.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite