Călăraşi: Poliţia Rutieră, cu ochii pe trecerile de pietoni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numeroase efective de poliţişti de la Ordine Publică, Rutieră şi jandarmi vor ieşi în stradă, pe 13 septembrie 2010, în apropierea unităţilor de învăţământ pentru a asigura fluenţa traficului şi pentru a supraveghea trecerile de pietoni.

Oamenii legii spun că deschiderea noului an şcolar debutează tot timpul cu evenimente neplăcute, motiv pentru care vor lua toate măsurile ca să prevină eventualele accidente. 130 de agenţi vor fi trimişi în teren pentru a supraveghea trecerile de pietoni.

„Deşi, faţă de anul 2009 s-au înregistrat scăderi în ceea ce priveşte accidentele rutiere produse pe fondul traversării neregulamentare şi nesupravegherii copiilor, totuşi, de la începutul anului 2010, pe raza judeţului, din culpa pietonilor sau a bicicliştilor minori, s-au produs 5 accidente grave şi 16 accidente uşoare, în urma cărora 5 copii au fost accidentaţi grav şi 18 au fost răniţi uşor“, a precizat Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.

Măsuri preventive

Pentru a evita astfel de tragedii, şoferilor li se recomandă să nu oprească pe partea carosabilă în zonele aglomerate şi să respecte indicaţiile agenţilor de poliţie, dar şi semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutiere.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite