Călăraşi: Poftiţi la mărţişoare !

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inimioare, broscuţe, gărgăriţe şi potcoave etalate pe tarabe au preţuri cuprinse între 2 şi 15 lei. Comercianţii spun că au marfă pentru toate buzunarele, însă clienţii întârzie să apară. Vârful cumpărăturilor este aşteptat în week-end.

Deşi afară sunt minus 5 grade Celsius, vânzătorii rezistă cu stoicism lângă tarabele pe care sunt expuse mărţişoarele, primul semn că primăvara se apropie. Oamenii vin, se uită şi pleacă mai departe. „E lumea prea săracă. Avem mărţişoare de la 2 lei până la 15 lei “, ne-a declarat Constantin Stan, comerciant. Broşe, păpuşi în miniatură, puişori, potcoave, inimioare din pluş, broscuţe şi gărgăriţe, niciuna însă nu prezintă interes pentru clienţi.

Chiria pe 5 zile, 170 de lei

Unul dintre comercianţii care şi-a amenajat taraba, prezent cu marfă în fiecare an în zona Orizont, spune că vânzările sunt slabe. Bărbatul aşteaptă sfârşitul de săptămână,  sperând că vor veni mai mulţi clienţi decişi să cumpere.„De obicei, mulţi au liber sâmbătă şi duminica şi ies la plimbare. Deocamdată nu am dat foarte multe obiecte, dar sper să avem vânzare. Anul trecut a mers bine, nu am de ce să mă plâng“, ne-a mai spus Constantin Stan, comerciant.

Pentru 5 zile de stat lângă tarabe, vânzătorii de mărţişoare scot din buzunare 170 de lei chirie. „Astea sunt condiţiile. Plătim şi chirie, nu-i problemă, dar măcar să se mişte puţin vânzările“, a mai adăugat Constantin Stan.

De 8 martie, cadou consistent

Claudiu Ene(24 de ani), agent vânzări, venise să vadă ofera. Nu era prea încântat şi ne-a spus că de 1 martie va oferi mărţişor iubitei sale, dar şi mamei. „Încă nu sunt foarte hotărât. Voi cumpăra câte un buchet de flori şi, probabil, ceva simbolic. Un cadou consistent va fi de 8 martie, consider că este o zi mai importantă“, ne-a spus tânărul.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite