Călăraşi: Peste 300 de persoane au participat la „Hora Mare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi foarte mulţi călărăşeni au participat la festival, patronii de terase spun că vânzările au scăzut în comparaţie cu anii trecuţi.

Lumea nu se mai îngesuie ca în alţi ani la terasele amenajate cu ocazia festivalului, din cauza problemelor financiare. Deşi preţurile nu au crescut fiindcă patronii sunt conştienţi că lumea nu mai are venituri la fel de mari ca în anii anteriori, oamenii nu mai preferă să mănânce mici, pastramă sau cârnaciori. Grătarele erau pline de bunătăţi, mirosul era foarte plăcut, preţurile acceptabile, cum ar fi: un mic 1,5 lei, un pahar de bere 2,5 lei şi o sticlă de suc 5 lei, lumea totuşi ezita să se încumete la aceste preparate şi băuturi răcoritoare.  Loredana Oloianu patroana unei terase a spus că a mers mai bine anul trecut „ Nu merg bine vânzările, dar decât deloc, e bine şi aşa, nu avem ce să facem“, se plânge aceasta.

300 persoane

Oamenii au mers la spectacol pentru un surplus de relaxare şi să uite de grijiile cotidiene.Peste 300 de persoane au fost la acest spectacol şi erau mulţumiţi de faptul că se mai petrec şi la Călăraşi asemenea lucruri pentru voia bună a oamenilor.Georgeta Lascu, 47 de ani, casnică a mers ca să se mai relaxeze şi a uita de greutăţile din viaţa de zi cu zi: „E un prilej bun pentru noi ca să mai ieşim din casă şi să uităm de probleme.Cred că ar fi trebuit ca toată lumea din oraş să vină pentru că rar ne întâlnim cu asemenea ocazii.“ povesteşte femeia. Cum la Călăraşi nu sunt foarte des spectacole şi alte festivaluri, oamenii au profitat de ocazie şi au mers la festivalul Hora Mare pentru distracţie şi a sta la o terasă la un pahar de bere şi un mic. Alexandru Găvănescu în vârstă de 51 de ani, contabil şef, a mers la festival pentru că îi place să vadă dansuri şi tradiţii din alte ţări „Îmi place, mi-aş dori cât mai multe manifestări, e un lucru foarte bun şi admir că se ţin legăturile între ţări. Nu ştiu câţi oameni mai iubesc folclorul iar judeţul nostru suferă din cauza tradiţiei“, spune bărbatul.

Show captivant

Atmosfera a fost una festivă. Ansamblul folcloric al Greciei s-a deplasat în comuna Borcea unde au fost întâmpinaţi cu căldură de localnici, iar la ora 18,30 au susţinut un program artistic deosebit. Seara au urcat pe scena festivalului şi au impresionat publicul care i-a răsplătit cu aplauze. Italienii au vizitat comuna Vâlcelele unde au susţinut şi un spectacol artistic care a stârnit admiraţia spectatorilor.  Pe scena amenajată în aer liber la Dumbrava, artiştii ialomiţeni din Făcăieni, cei bulgari, Ansamblul Brăuleţul din comuna Grădiştea şi reprezentanţii Greciei au venit la Călăraşi pentru a ne împărtăşi prin cântec şi dans tradiţiile lor. Artiştii cu vârste cuprinse între 8 ani şi 85 ani, au venit la Călăraşi să încânte lumea cu obiceiurile şi tradiţiile lor. Cu voie bună şi pregătiţi pentru spectacol, cu o organizare foarte bună  ansamblurile folclorice au reuşit să atragă lumea în parcul Dumbrava din Călăraşi.





Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite