Călăraşi: Paza bună trece primejdia rea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ramona Tudor, purtător de cuvânt IPJ, alături de comisar şef Vasile Mărgineanu
Ramona Tudor, purtător de cuvânt IPJ, alături de comisar şef Vasile Mărgineanu

Deşi ne situăm pe locul 11 în topul judeţelor la capitolul infracţionalitate, oamenii legii spun că spargerile de locuinţe continuă să dea bătai de cap. Până pe 10 decembrie 2010, cetăţenii vor fi instruiţi pentru a nu deveni victime ale şpringarilor. Oamenii vor fi sfătuiţi să-şi monteze gratii la geamuri, iar cei cu dare de mână să-şi achiziţioneze sisteme de alarmă.

Cele mai frecvente spargeri se dau la locuinţele blocurilor de la parter, iar mulţi dintre cetăţeni sunt neglijenţi lăsând geamurile deschise. Astfel ei devin o pradă mult mai uşoară pentru hoţi, în timp ce alţii alţii merg pe varianta „Mie nu mi se poate întâmpla aşa ceva!“. „Cei care doresc să îşi monteze sisteme de alarmă sunt rugaţi să aleagă o firmă care are avizele de la Poliţie“, a explicat George Cristea, reprezentant al Asociaţiei Române pentru Tehnică de Siguranţă.

Dacă anul trecut, judeţul Călăraşi se situa pe locul cinci la capitolul infracţionalitate, în doar zece luni a reuşit să „sară pe locul 11“. „Sunt mulţumit că am reuşit să ajungem pe locul 11 şi sper să ne meargă din ce în ce mai bine“, a declarat comisar-şef Vasile Mărgineanu, inspector-şef  al  IPJ Călăraşi.

30 de zile

Acţiunea „Un  Plus de Siguranţă“, demarată ieri, se încadrează în prioritatea Poliţiei Române pentru anul 2010 privind prevenirea criminalităţii. Campania va dura o lună, timp în care cetăţenii vor beneficia de sfaturi utile pentru siguranţa, protecţia locuinţelor şi a bunurilor. În cadrul campaniei vor fi utilizate afişe, pliante şi stick-ere cu logo-ul acţiunii.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite