Călăraşi: Pături pentru sărmanii sprijiniţi de Crucea Roşie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O sută de familii nevoiaşe vor trece mai uşor peste nopţile geroase. Campania umanitară, derulată de Banca Comercială Română (BCR) are loc în 20 de localităţi din ţară. Crucea Roşie sprijină BCR cu listele familiilor care au nevoie de o astfel de donatie, iar Adevărul de Seară este partenerul media al campaniei.

Ieri dimineaţă, la ora 11.00, zeci de persoane aşteptau în foişorul din Parcul Central pentru a primi cele 100 de pături pe care BCR şi Crucea Roşie le donau. Chiar dacă au trebuit să îndure temperature de minus 11 grade Celsius, oamenii nu au plecat acasă fără pături. În aproximativ o oră, toate cuverturile fuseseră împărţite.

Restul  de 415 pături sunt depozitate la Crucea Roşie şi vor fi donate în zilele care urmează de către voluntari. „Avem stocate păturile la sediul nostru de pe strada Bucureşti, lângă Direcţia Agricolă şi le vom dona în baza unor documente care să ateste venitul celor care le solicită. Oamenii vor trebui să vină cu o adeverinţă de venit, certificate de handicap şi o copie de buletin, după caz, în fiecare zi, între orele 10.00 la 16.00. “, declară directoarea Crucii Roşii, Aura Giurcă.

Bucurie

515 familii cu venituri mai mici de 600 de lei, încadrate în gradul de handicap 1, 2 sau 3 şi copiii care beneficiază de bursă şcolară pot obţine acest sprijin din partea BCR. Păturile sunt donate prin intermediul programului „Banca de alimente“, derulat de Crucea Roşie. „Eu nu am niciun venit. Sunt mulţumită pentru orice primesc“, spune Olguţa Radu, beneficiar al campaniei.

Şi Stana Niţu este fericită că are o pătură nouă pentru că nici aceasta nu are venituri. „Sunt asistent personal pentru tata care este orb. În fiecare zi spăl pături pentru că tatăl meu este bolnav şi de prostată. Soţul nu şi-a găsit serviciu şi statul nu vrea să-l pensioneze decât la 65 de ani. Am vrut să-l pensionez anticipat, dar nu am putut. Nu avem bani să ne permite lucruri noi, această pătură este binevenită“, povesteşte, cu năduf, femeia.

Citiţi mai multe amănunte despre acest subiect în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite