Călăraşi: Scurtcircuit la stadion în valoare de 40.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În incendiu au ars 30 de perechi de vâsle noi şi 8 ergometre. Echipamentele care au ars aparţineau echipei de canotaj, box şi handbal. Focul a făcut scrum şi arhiva Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport.

Niciunul dintre echipamente nu erau asigurate. Focul a izbucnit în urma unui scurtcircuit la istalaţie electrică învechită care nu fusese înlocuită. În urmă cu 7 ani, clădirea a fost renovată.
„La ora 06.14 am fost anunţaţi prin dispecerat cu privire la faptul că a izbucnit un incendiu în incinta stadionului municipal“, declara Mihai Ionescu, purtătorul de cuvânt al inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi.    

Renovată în 2004

„Clădirea a fost renovată în 2004, însă, instalaţia electrică nu a fost schimbată“, declară Marius Dumitrescu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport (DJTS). Nici clădirea şi nici echipamentele sportivilor nu erau asigurate. „Cine este de vină pentru acest dezastru trebuie să plătească“, declara la câteva ore după producerea incendiului, Cornel Nedelcu, antrenorul echipei de canotaj a Clubului Sportiv Şcolar. Focul s-a extins cu repeziciune şi a cuprins sediul DJTS, sala de box şi vestiarele unde echipa de handbal, CS Triumf Călăraşi, avea echipamentele de joc.

Dotările canotorilor, distruse

În incendiu au ars 30 de perechi vâsle noi de 600 de euro perechea şi opt ergometre Concept II, aduse din America, a 1.400 de euro bucata. Pe lângă acestea au mai ars şi 12 perechi de vâsle de la Federaţia Română de Canotaj. Echipamentele nu erau asigurate. Antrenorul echipei de canotaj, Cornel Nedelcu, priveşte cu neîncredere în viitor, pentru că, spune el, nu primeau nici înainte prea multe fonduri.

„Mergem cu Dumnezeu înainte! Dacă nu ne dădeau un kilogram de vopsea, cine să ne dea 30-40.000 de euro să cumpărăm ce a ars? Sperăm totuşi că ne vom reveni“, ne-a declarat Cornel Nedelcu, antrenorul echipei de canotaj. Cu aceste echipamente se antrenau 24 de persoane, douăzeci de copii şi patru sportive care fac parte din lotul naţional .

Avem bărci, dar n-avem vâsle

Sportivele Clubului Sportiv Şcolar trebuie să participe la Campionatul Naţional de Juniori, însă, nu se mai pot prezenta deoarece accesoriile au ars în incendiu. „Avem bărci, dar nu avem vâsle. Nu vom putea participa la camionat decât dacă vom împrumuta accesoriile“, spune Cornel Nedelcu. CSS a obţinut în 2010 şapte medalii de aur la competiţiile naţionale. 

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite