Călăraşi: Opinie la unison, femeile sunt discriminate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zilnic la Casa de Pensii de depun dosare
Zilnic la Casa de Pensii de depun dosare

Decizia Senatului de a respinge propunerea preşedintelui Traian Băsescu privind pensionarea femeilor la 63 de ani nu este privită cu ochi buni.

Nici oamenii şi nici specialiştii în medicina muncii nu sunt de acord cu ieşirea la pensie a femeilor la vârsta de 65 de ani, odată cu bărbaţii. Mioara Miu, 40 de ani, administrator, este de părere că această decizie a fost luată, fără a se ţine cont de anumiţi factori. „Ce vor, ca atunci când trebuie să ieşi la pensie, să mori? Cine se mai bucură de linişte după atâţia ani de muncă? Suntem deja epuizaţi !“, a spus, revoltată, femeia.

Nici Nicolae Pantea, în vârstă de 70 de ani, deşi este pensionar, se declară nemulţumit de noile reglementări. „Femeile muncesc toată viaţa şi se îmbolnăvesc mai repede, nu e corect pentru ele“, spune bărbatul care, recunoaşte că femeile suferă mult mai mult decât consoartele lor, iar munca, atât la serviciu, cât şi acasă, le epuizează înainte de 60 de ani.

Traian Iancu, 66 de ani, tot pensionar, are aceeaşi părere. „Trebuie să se ţină cont că femeile mai au şi alte îndatoriri. Ar fi greu, pentru că deja nu vor mai putea munci pentru că apar şi problemele de sănătate legate de vârstă “, a spus bărbatul. Deşi are doar 15 ani, Marin Tănase, elev, spune că ar fi fost normal ca femeile să iasă din câmpul muncii la vţrsta de 60 de ani. „Părerea mea este că femeile muncesc mai mult ca bărbaţii. Trebuia să lase vârsta de pensionare la 60 de ani“, a precizat liceanul

„Nu este uman!“

Şi dr. Gabriela Topologeanu, specialist în medicina muncii, consideră că nu este uman ceea ce se întâmplă pentru că la 65 de ani, o femeie nu mai este validă. „Propunerea preşedintelui Traian Băsescu mi s-a părut pertinentă, însă este păcat că nu s-a putut înfăptui. Este drept că speranţa de viaţă a femeilor este mai mare cu doi ani decât cea a bărbaţilor, însă din punct de vedere fizic sunt mult mai uzate“, a declarat medicul.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „ Adevărul de Seară“ Călăraşi


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite