Călăraşi: Omagiu primarului iubit al Călărașiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Dragu, primarul „Javră“, este eroul unei cărți omagiale scrise de directorul Arhivelor locale ajutat de un funcţionar al primăriei. Volumul, apărut în aprilie, este intitulat, simplu și elocvent, „Nicolae Dragu. Un om și faptele lui“.

Cartea omagială, scrisă de directorul de la arhive Nicolae Ţiripan şi Nelu Dobre, „Nicolae Dragu. Un om şi faptele lui“, a fost lansată în aprilie anul acesta, la 29 aprilie, cu ocazia Zilei veteranilor de război şi reprezintă un semn de preţuire a primarului Nicolae Dragu din partea oraşului.

Pe coperta ce îmbracă acest volum stă înscris unul din motivele autorilor în realizarea acestuia. Astfel, Nicolae Ţiripan spune că „în sprijinul afirmaţiilor noastre vin şi remarcile pe care, în aprecierile lor, le fac doi meşteri ai cuvântului, Gheorghe Frangulea şi Ioan Damian“.

„Dragu aparţine oraşului“

Autorul redă în câteva rânduri opiniile redactorului-şef al ziarului local „Pământul“, Gheorghe Frangulea, după ce primarul a câştigat a treia oară alegerile locale. „Modul în care un oamenii au înţeles să-l aprecieze demonstrează faptul că Nicolae Dragu aparţine oraşului şi nu unui partid sau altul, el însuşi aflându-se vremelnic prin câteva partide de-a lungul timpului.

Prin încrâncenarea sa, el rămâne personajul iubit de toată lumea din Călăraşi, dar hulit de întreaga clasă politică, tocmai pentru că e iubit de mase“, scrie Frangulea.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului„Adevărul de Seară Călăraşi“

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite