Călăraşi: Tânăra care s-a aruncat în apele Borcei, în stare gravă la Terapie Intensivă UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânără care a încercat să se sinucidă, ieri la prânz, aruncându-se în apele îngheţate ale Borcei, este conştientă, însă starea sa de sănătate este gravă. Emanuela Vasilica Crudu ( 39 de ani), a fost scoasă aproape moartă din apă.

ORA. 10.15. După ce a fost resuscitată, atât de medicii de pe ambulanţă cât şi de paramedicii SMURD, tânăra şi-a recăpătat cunoştinţa. Cu toate acestea, starea acesteia de sănătate este la mâna destinului. În plus, medicii avertizează faptul că un sinucigaş va încerca să-şi ia viaţa până va reuşi. „Am experienţă, medic fiind, şi ştiu că o dată ce a încercat să îşi pună capăt zilelor, va continua. Este vorba de învingerea instinctului de apărare“, declară Paraschiva Chirilă, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi.
 
Tânăra a fost internată la Secţia Reanimare, însă starea ei de sănătate este foarte gravă. Are căile respiratorii inundate cu apă şi se află în şoc hipotermic. Este conştientă, are tensiunea normală, însă temperatura corpului este de 31 de grade Celsius. Medicii sunt sceptici în privinţa şanselor de recuperare. „ Dacă va avea norocul să-şi revină, cu siguranţă va avea nevoie de consiliere psihiatrică“, susţin surse medicale. În prezent, femeia se află internată tot la Terapie Intensivă, sub supravegherea medicilor.

Şi-a pregătit moartea

„Corpul femeii a fost observat plutind pe Borcea, în dreptul restaurantului Queen. Imediat, poliţiştii au demarat operaţiunile de scoatere din apă, pentru că, iniţial, au crezut că este vorba despre un cadavru. Câţiva marinari au tras-o din apă cu o cange şi au anunţat SMURD-ul. La câţiva metri, în zona cascadei au găsit câteva articole de îmbrăcăminte: o haină, o căciulă de blană şi o pereche de ghete“, ne-a declarat comisar-şef Gheorghe Sava, şeful Poliţiei Transporturi Călăraşi.

Tânăra a fost găsită în stop cardio-respirator şi transportată de urgenţă la spital. „A fost intubată şi transferată la reanimare“, susţin surse medicale.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite