Călăraşi: Stocuri suficiente de sare şi nisip. Află aici câte tone au drumarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două runde de ninsoare din ultima lună au scos din depozitele drumarilor aproximativ o mie de tone de material antiderapant. Prefectura a anunţat însă că are în continuare stocuri suficiente pentru a le arunca în lupta cu nămeţii.

„Pe drumurile naţionale s-a acţionat cu aceleaşi utilaje ca şi în iarna precedentă, dar de data aceasta situaţia nu a fost îngreunată de viscol ceea ce a făcut ca rezultatele intervenţiilor să fie văzute într-un timp scurt şi pe o perioadă mai lungă de timp“, a declarat Nicolae Enciu, prefectul judeţului.

Până în prezent, utilajele de deszăpezire au împrăştiat pe drumurile judeţene 120 de tone de antiderapant, iar pe A2 şi pe drumurile naţionale s-au 840 de tone de sare şi nisip. Şi la această oră se acţionează cu material antiderapant deoarece atât pe drumurile naţionale cât şi pe cele judeţene mai sunt porţiuni cu gheaţă şi cu zăpadă frământată.

Stocuri

Prefectul judeţului mai spune că nu este cazul să ne facem probleme pentru că depozitele drumarilor au antiderapant suficient. Pentru drumurile judeţene şi autostrada A2 există 940 tone de sare şi 3.400 tone de nisip, iar pentru cele judeţene, sare –80 de tone şi nisip-600 de tone.

Parcări haotice

Primii fulgi de zăpadă căzuţi au reuşit să pună în dificultate autorităţile. În oraş, Urban, firma responsabilă cu deszăpezirea a reclamat că îşi desfăşoară cu dificultate activitatea din cauza maşinilor parcate haotic pe străzi. Nici ceilalţi cetăţeni nu sunt conştiincioşi. Trotuarele din faţa proprietăţilor sunt adevărate pationoare, pietonii fiind astfel obligaţi să circule pe şosea, ceea ce îi expune pericolelor.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite