Călăraşi: O elevă eminentă luptă de cinci ani cu o boală cumplită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Măcinată de o boală cumplită al cărei leac nu-l găseşte nimeni, o adolescentă găseşte puterea să se refugieze în studiu. Ştefania Gheorghe se transformă, pe zi ce trece, iar suferinţa îi schimonoseşte chipul pe care nu se mai întrezăreşte nicio urmă de speranţă.

De cinci ani, familia Gheorghe, din comuna Alexandru Odobescu, oameni modeşti, se chinuie să-şi salveze fiica. Displazie fibroasă, acesta este diagnosticul care a căzut năpraznic la fel ca un blestem pe copila care visa la o carieră în domeniul militar.

Faţa Ştefaniei s-a deformat în ultimii cinci ani şi nimeni nu poate s-o ajute. „Toţi medicii la care am fost ridică din umeri. Spun că n-au mai vazăut niciodată aşa ceva. E foarte trist acest lucru, e cumplit să trăieşti o astfel de dramă“,  spune adolescenta, cu ochii în lacrimi.

Elevă eminentă

Chiar dacă oamenii o privesc destul de ciudat atunci când o văd pe stradă, iar colegii îşi dau coate, Ştefania încearcă să treacă peste aceste inconveniente. A reuşit să fie admisă prima la clasa de contabilitate a Colegiului Economic din oraş, cu media 8,91, după ce clasa a-VIII-a a finalizat-o cu 9,83.

„Sunt foarte atrasă de studiu, am mers la olimpiadele de limba română, matematică şi biologie. Am fost admisă şi la Liceul Militar de la Breaza, dar am fost foarte dezamăgită când m-au respins la vizita medicală“,  povesteşte Ştefania.

„Este un chin“

Drama fetei a început când avea doar 9 ani. Iniţial familia Gheorghe a crezut că fata are un banal abces dentar, însă pe măsură ce trecea vremea, faţa i seumfla şi i se deforma.

„ În acest moment am ajuns să nu mai suport durerile, să nu mai pot dormi sau mânca. Este un chin să mă spal pe cap, deoarece toată partea dreaptă a feţei mă doare şi mi se învineţeşte. Sunt nopţi în care nu închid un ochi, mă rog la Dumnezeu să facă o minune şi cu mine“, ne spune, tristă, Ştefania.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară Călăraşi“

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite