Călăraşi: Nu se ştie de ce a murit copilul de la Olteniţa, care avea o banală plagă la genunchi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o lună de la moartea tragică a lui Costin Vasile, copilul care a decedat la Spitalul din Olteniţa, în urma unei banale plăgi la genunchi, rezultatele probelor de ţesut întârzie să apară.

Dr. Liana Petculescu, directorul unităţii medicale, spune că s-a interesat personal la Institutul de Medicină Legală pentru a vedea când sunt gata analizele prelevate de la Costin Vasile. „ Am sunat la Parchet, la Poliţie, dar şi la IML ca să aflu când vin rezultatele. Pe o săptămână le vom primi“, a spus dr. Petculescu.

Ancheta privind decesul suspect al copilului în vârstă de 8 ani se află în desfăşurare la Olteniţa. „ Au chemat la audieri tot personalul de la Camera de Gardă care a fost de serviciu în ziua tragicul eveniment. Asistentele şi chiar instalatorii spitalului au fost luaţi la întrebări despre tubul de oxigen, deoarece familia victimei a acuzat că acesta n-ar fi funcţionat“, a precizat Liana Petculescu.

Activitate blocată

Din data de 16 august 2010, din ziua decesului lui Costin Vasile, la Olteniţa cei doi pediatri  au intrat în concediu de odihnă de frica presiunilor la care au fost supuşi de familia victimei. „ Ne-a fost greu, dar am încercat să facem faţă.

Am făcut demersuri la Ministerul Sănătăţii, dar şi la Federaţia Sanitas pentru a găsi personal. Au venit 3 pediatri care fac doar gărzi şi este posibil să obţinem aaprobarea pentru scoaterea la concurs a unui post“, a dăugat Liana Petculescu.

De cealaltă parte, rudele copilului mort, după ce a ajuns la spital cu o plagă la genunchi de la căzătură în parc, spun că nu renunţă până când adevărul nu va ieşi la iveală. „ Aşteptăm rezultatele şi suntem convinşi că băiatul nu a murit de bronhopneumonie, aşa cum apare în certificatul de deces. Mergem până în pânzele albe, dacă e nevoie, şi vom demonstra că acest copil era sănătos“, a declarat Maria Savancea, mătuşa lui Costin.



Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite