Călăraşi: Noii absolvenţi îngroaşă rândurile şomerilor !

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 600 de tineri, proaspăt ieşiţi de pe băncile liceelor, caută un loc de muncă. La Bursa job-urilor, care va avea loc pe 24 septembrie 2010, există slabe şanse de reuşită, deoarece sunt disponibile doar 37 de slujbe.

625 de tineri se vor lupta să obţină un loc de muncă vineri, 24 septembrie, la Bursa „Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi“. Până în prezent doar 11 agenţi economici, din cei 161 ce au fost invitaţi să participe la eveniment şi-au anunţat prezenţa şi vor oferi un număr de 37 de locuri de muncă, din care 3 pentru absolvenţii de studii superioare.

Pentru majoritatea locurilor de muncă, angajatorii cer 2-3 ani experienţă profesională, lucru imposibil pentru un absolvent de liceu. „Deşi sunt câteva locuri de muncă, nu cred că se vor angaja foarte mulţi, poate vreo doi“, e de părere Aurelia Ionescu, director coordonator adjunct al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Călăraşi (AJOFM).

Joburi

Oferta este variată, însă, insuficientă. Tinerii pot opta pentru una din următoarele meserii: coafeză, manichiuristă, bucătar, barman, agent reclamă publicitară, inginer energetică, referent resurse umane, inginer. Două posturi pentru muncitorii necalificaţi în construcţii sunt disponibile vineri, două pentru tâmplar universal, 15 pentru muncitori necalificaţi în fabricarea mobilei, două pentru vânzător, trei pentru confecţioner tâmplărie aluminiu.  Târgurile de joburi vor avea loc simultan atât la Călăraşi, cât şi la Olteniţa, vineri, începând cu ora 09,00.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianlui „Adevărul de Seară Călăraşi“

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite