Călăraşi: Modificări pentru obţinerea avizului privind securitatea la incendiu şi protecţia civilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au fost modificate normele metodologice de avizare şi autorizare privind securitatea la incendiu şi protecţia civilă.

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor în vederea depunerii documentelor necesare obţinerii avizelor/autorizaţiilor de securitate la incendiu şi protecţie civilă,  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a pus la dispoziţia acestora, prin afişarea la sediul instituţiei, un îndrumător privind parcurgerea etapelor, pas cu pas, în vederea depunerii documentelor menţionate pentru fiecare fază (avizare/autorizare).

Totodată acest îndrumător poate fi consultat şi accesând site-ul I.S.U., la adresa www.isucalarasi.ro. Noul normativ, spre deosebire de cel precedent, stabileşte clar, introducerea referatelor de verificare şi expertize tehnice corespunzătoare fazelor de proiect  - autorizaţie de construire, proiect tehnic şi detalii de execuţie.

În metodologie, a fost stabilită şi situaţia în care avizul de securitate la incendiu nu a fost solicitat prin certificatul de urbanism în vederea emiterii autorizaţiei de construire.

De asemenea, acest act normativ stabileşte foarte exact etapele care trebuie parcurse în cazul în care, din motive obiective, cum ar fi: furtul, pierderea sau alte situaţii, nu poate fi prezentat avizul şi documentaţia vizată spre neschimbare conform prevederilor legale la solicitarea autorizaţiei de securitate la incendiu.



Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite