Călăraşi: Miruna Chirea colecţionează medalii şi diplome

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A obţinut numeroase diplome şi medalii la olimpiadele judeţene şi naţionale la limba română, matematică şi limba engleză.

Adolescenta a participat la toate competiţiile organizate în şcoală, la nivel judeţean şi s-a calificat şi la olimpiadele naţionale.  La matematică, are numeroase diplome obţinute la concursurile „Dan Barbilian“, (menţiune), „Euclid“, (premiul I pe judeţ), „Lumina Math“ (locul I,) şi Cangurul Matematic (locul I).

Excursii în ţară şi în străinătate

La concursurile de limba română, a luat foarte multe diplome şi medalii, printre care: premiul I la „Cangurul Lingvist“,  locul II la Naţională, iar la olimpiada de limba română, tot premiul I. Este premiantă şi la limba engleză, unde  a obţinut calificative foarte bune, la „Cambrige Starters“ şi la „Pet“, reuşind să obţină califictivul „pass with merits“. Pentru rezultatele excelente, tânăra a fost premiată cu două excursii la Poiana Pinului, dar şi cu o excursie în Croaţia şi una în Italia. „M-am simţit foarte bine, a fost o experianţă extraordinară, mai ales că am făcut turul Croaţiei. Îmi doresc foarte tare să mai câştig şi să mai plec,“ mărturiseşte aceasta.

Cursuri intensive de limbi străine

Pentru că îi plac foarte mult limbile străine, tânăra ia cursuri de două ori pe săptămână la limba engleză, iar la limbile franceză şi germană, o dată pe săptămână. „Iubesc limbile străine şi consider că acest lucru mă va ajuta foarte mult în viaţă“, spune Miruna Chirea.  Pe lângă acestea, adolescenta se mai pregăteşte şi la un cerc de matematică, alături de profesoara Gabriela Ruse, dar şi la cursul de excelenţă de la Scoala generală „Nicolae Titulescu“.

Miruna vrea să studieze la liceu specialitatea matematică-informatică şi îşi doreşte să devină arhitect sau informatician. A avut parte şi de multă susţinere din partea dirigintei, dar şi a profesorilor. „Marcela Dragomir, diriginta mea, a fost alături de mine, dar şi profesoara de matematică, Gabriela Ruse, şi cea de limba română, Aurelia Tomoşoiu, şi vreau să le mulţumesc din suflet pentru tot sprijinul acordat“, a spus adolescenta.

Iubeşte sportul 

Are rezultate extraordinare la învăţătură, însă acest lucru nu o împiedică să îşi petreacă timpul liber practicând aerobic sau plimbându-se cu prietenele. Tânăra recunoaşte că succesul său la învăţătură se bazează pe temele făcute complet şi la timp, dar şi la atenţia pe care o acordă orelor de curs.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite