Călăraşi: Milionarul în dolari la poker era as la matematică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În foaia matricolă a elevului Ionel Anton sunt trecute medii peste 8. „ E focul lui Dumnezeu de deştept!“, aşa îl caracterizează unul dintre vecini pe Ionel Anton, călărăşeanul care a câştigat 1,35 milioane de dolari la poker. Afirmaţia este susţinută şi mediile mari cu care absolvit liceul. 8,50 este media generală obţinută la bacalaureat, în sesiunea iunie 1986.

image

Mama sa, Angela(67 de ani), pensionară, este mândră de fiul său cel mare. Ştirea despre câştigul fabulos al lui Ionel a văzut-o la televizor. „ M-am bucurat enorm, însă când am vorbit cu el la telefon nu a vrut să-mi spună nimic, ştiind că sunt hipertensivă. A vrut să mă protejeze într-un fel de emoţiile puternice“, ne-a spus Angela Anton, cu un zâmbet larg.

Iaşi: Trăieşte boiereşte din poker online

Deşi ar vrea să vină acasă, pensionară este înţelegătoare. Ştie că fiul său are afaceri şi nu are timp să dea o fugă la Călăraşi. „Nu mi-a spus în ce ar dori să investească  suma câştigată. Însă nu e nimic special pentru el. Are destui bani din afacerile imobiliare şi nu cred că şi-ar dori ceva ieşit din comun“, a mai precizat pensionara.

În 1986 a plecat din oraş

Ionel Anton a plecat din oraşul de pe malul Borcei imediat după ce a terminat liceul de matematică-fizică, actualul Colegiu Barbu Ştirbei. Mama sa spune că era un elev silitor, îndrăgostit de matematică.

„A vrut să-şi continue studiile şi a fost admis, în anul 1986, la Facultatea de Tehnologia Construcțiilor de Mașini. Eu nu prea am fost de acord cu pasiunea lui pentru poker. L-am înţeles însă mai târziu când mi-am dat seama că nu creează probleme nimănui. Nu a fost o pasiune care să-l distrugă, din contră. A cunoscut limitele jocului şi nu a fost niciodată în situaţia de vinde bunuri pentru a avea bani să joace“, ne-a povestit Angela Anton.

Un băiat de nota 10!“

Şi Nicolae Moise este încântat de performanţa vecinului său pe care îl ştie de când era ţânc. „ A fost întotdeauna foarte inteligent. Ce mai, un băiat de nota 10!“, ne-a spus Nicolae Moise(63 de ani), pensionar, vecin gard de gard cu familia Anton.

Deşi vine rar la Călăraşi pentru că este ocupat cu afacerile la Bucureşti, Ionel nu uită pe nimeni. „Vă spun spun sincer că dă bani la toată lumea. La copii, la bătrâni, la toţi vecinii. M-am trezit, astă-vară că mă cheamă la gard şi-mi dă vreo 2-3 milioane. Nu i-am cerut, dar aşa îi place lui. Ne face mici suprize“, a povestit pensionarul.

Citiţi mai multe amănunte despre acest subiect în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite