Călăraşi: Mihai Lazăr, eco-ambasadorul pasionat de baschet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul este membru activ al echipei Colegiului Naţional „Barbu Ştirbei“ care luptă pentru protejarea mediului.

Mihai Lazăr a participat la preselecţia on-line pentru a deveni eco-ambasador şi mărturiseşte că acest rol i se potriveşte de minune. Doreşte să convingă cât mai mulţi oameni de faptul că ocrotirea naturii înseamnă protejarea vieţii. „Am zis că este o provocare care m-ar ajuta şi pe mine, dar şi mediul înconjurător. Este foarte important să protejăm natura“, spune tânărul.

500 de arbuşti plantaţi

În cadrul acestui proiect, adolescentul a ajutat la plantarea a 500 de pomi la Vâlcelele, alături de 200 de voluntari. Cu alţi 32 de tineri a plantat 500 arbuşti la pepiniera de la ieşirea din oraş. Iar la capitolul reciclări au făcut mari progrese. „Am strâns cantităţi mari de materiale reciclabile, peste 3,5 tone de hârtie în doar două luni şi sperăm să atragem cât mai mulţi către cauza noastră“, spune tânărul.

„Suntem motoraşul“

Crede cu tărie în acest proiect şi este convins că vocea sa şi a celorlalţi colegi se poate face auzită. Acesta face alături de ceilalţi eco-ambasadori diverse campanii pentru a-i învăţa şi pe colegii săi din liceu cum să recicleze deşeurile şi de ce este atât de important acest lucru. „Este o şansă foarte mare pentru mine. Cred că planeta trebuie ajutată.  Cu noi porneşte totul.  Suntem motoraşul care pune în mişcare un întreg mecanism“, crede adolescentul. 

Sportiv convins

De şase ani face parte din echipa de baschet Juniori 2 şi acest sport a devenit pentru Mihai o mare pasiune. A început să îi placă sportul când a văzut competiţiile şi ce pot face alţi sportivi de performanţă. „Acum doi ani am reuşit să câştigăm locul al doilea pe ţară cu echipa noastră, lucru care m-a bucurat foarte tare“, spune el.

„Acum suntem în plin campionat“, adaugă acesta. Mihai a ales baschet-ul pentru că implică pregătire fizică, inteligenţă şi concentrare. Acesta se pregăteşte câte două ore la fiecare antrenament, de patru ori pe săptămână.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite