Călăraşi: Mihaela Căţeluş, tânăra care îşi doreşte să devină medic în Elveţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când era mică îşi dorea să devină actriţă sau arheolog şi adora să descopere diverse lucruri.

Fiind o fire multilaterală, foarte greu îşi alege un domeniu care să îi placă mult. Pe parcursul şcolii şi-a dat seama că îşi doreşte să studieze medicina pentru a putea ajuta oamenii bolnavi, dându-le o speranţă. Tânăra este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional Barbu Ştirbei şi este  pasionată de biologie şi chimie, participând la diverse olimpiade şi concursuri. În clasa a IX-a când a dat examenul de admitere la liceu ,a optat pentru profilul matematică informatică intensiv engleză, deoarece la acea clasă erau copiii cu cele mai mari medii.

„A fost o provocare pentru mine acest profil pentru că erau copiii cu cele mai mari medii şi am vrut să îmi demonstrez că pot să fiu admisă la această clasă,“ povesteşte eleva. Doreşte să aiba o carieră de succes în România, dar nu e multumită de sistemul de învăţământ „Nu vreau să denigrez sistemul de învăţământ, dar există diferenţe între sistemul rural şi cel urban şi vreau să atrag atenţia oamenilor să ia atitudine pentru că, ajutând copiii din gimnaziu să se dezvolte, ajută ţara să evolueze“,spune tânăra.


În timpul liber ia lecţii de pictură on-line şi a făcut lecţii de vioară, dar a renunţat din cauza lipsurilor finanaciare, iar pentru ea îşi croieşte rochii şi fuste.„ Am încercat să fac ceva deosebit şi am început să îmi croiesc haine, punându-mi imaginaţia la încercare.“

Pregătire intensă pentru bacalaureat şi facultate

Anul acesta adolescenta se pregăteşte pentru bacalaureat şi admiterea la Facultatea de Medicină din Bucureşti „Am să fac meditaţii la matematică  şi la chimie că îmi trebuie la facultate“, spune Mihaela. O adolescentă ambiţioasă şi cu rezultate foarte bune la învăţătură, tânăra ştie ce trebuie să facă pentru a avea un viitor cât mai bun. Studiază şi învaţă în timpul vacanţei pentru cele mai importante examene din viaţa ei ca să îşi îndeplinească visul de a deveni medic.

Pe parcursul facultăţii vrea să se angajeze ca să se poată întreţine singură şi se pregăteşte la limba engleză pentru Cambridge „Contează foarte mult să cunoşti o limbă străină când iţi cauţi un loc de muncă“, spune Mihaela.

Olimpiade şi concursuri

Fascinată de medicină şi din dorinţa de a ajuta oamenii, tânăra a participat la diverse olimpiade obţinând diplome şi premii „Îmi place să particip la olimpiade  pentru că sunt o fire ambiţioasă şi vreau să ies în evidenţă, să nu rămân în anonimat, deoarece în România mediocritatea mi se pare o pedeapsă“, povesteşte Mihaela. În clasa a X-a o obţinut premiul III la olimpiada de biologie, etapa judeţeană, în clasa a XI-a premiul III tot la biologie.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite