Călăraşi: Mihaela Brătuşcu, fascinată de limba română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevă în clasa a VII-a, Mihaela este fascinată de lumea cuvintelor, reuşind în doar doi ani să obţină peste 20 de dpilome la diferite concursuri.

„Am reuşit să desluşesc tainele acestei materii încă din clasele mici, dar din clasa a V-a, când Maria Culea, profesor de limba română, m-a îndrumat în acestă lume a competiţiilor şi a olimpiadelor şcolare totul a căpătat sens“, ne-a spus Mihaela.

Mihaela a participat la diverse concursuri, dar abia din clasa a V-a, a început să îşi dea seama ce înseamnă o competiţie. Atunci a participat pentru prima oară la olimpiada de limba şi literatura română, unde a reuşit să ajungă la etapa judeţeană. Tot în clasa a V-a a primit diplomă de merit la limba română şi diplomă pentru activitatea desfăşurată în cadrul patrulei ECO în anul şcolar 2008-2009. În clasa a VI-a a participat la concursul Evaluare în Educaţie la limba română, unde a obţinut locul II cu 92 de puncte.

Învaţă din greşeli

La concursul oraganizat cu ocazie zilei Mării Negre a reuşit să obţină premiul III la secţiunea proză , în cadrul cercului de creaţie literară „Muguri de Lumină“. În acest an a mai participat şi la concursul Cangurul în lumea poveştilor şi Cangurul lingvistic, unde a reuşit să obţină peste 130 de puncte. „Am participat la multe concursuri. Chiar dacă nu obţin de fiecare dată locul I, ştiu că este foarte important să particip pentur a-mi testa capacităţile. Învăţ din greşeli şi încerc să nu le repet în viitor“,  ne-a mai spus Mihaela.

Optimism şi încredere

Mihaela doreşte să facă performanţă în domeniul teatrului şi e conştientă că pentru a avea un viitor cât mai bun şi fără griji trebuie să studieze. Este o fire optimistă şi încrezătoare, orgolioasă şi foarte sociabilă. „Am foarte mulţi prieteni şi îmi place foarte mult să cunosc cât mai multă lume. Ştiu care îmi sunt priorităţile şi îmi planific  responsabilităţile încât încât să realizez tot ce îmi propun. Doar cu multă muncă şi ambiţie se poate obţine succesul“, a mai adăugat tânăra.

Citiţi mai multe amănunte despre acest subiect în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite