Călăraşi: Microbuzele care transportă şcolari, verificate gratuit la RAR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ing. Aurel Mişaca, şeful reprezentanţei RAR, spune că un autovehicul este verificat în 30 de minute
Ing. Aurel Mişaca, şeful reprezentanţei RAR, spune că un autovehicul este verificat în 30 de minute

Pentru controlul tehic al celor 43 de autovehicule s-ar fi plătit 20.000 de lei. Suntem printre primele judeţe care au început operaţiunea declanşată la nivel naţional, realizându-se astfel o economie la bugetul local.

Registrul Auto Român(RAR) a hotărât la nivel naţional ca autovehiculele care transportă şcolari să fie controlate gratuit. „Această hotărâre s-a luat la nivel naţional şi mi se pare un lucru extraordinar. Este foarte importantă siguranţa copiilor“, a menţionat Aurel Mişaca, şef reprezentanţă RAR Călăraşi.

Metoda de realizare a verificărilor tehnice dacă se făcea prin singurul laborator pe care RAR Călăraşi îl are în dotare ar fi durat foarte mult timp. „Apelând la bunăvoinţa patronilor staţiilor SITP din judeţ, această activitate s-a desfăşurat în patru zile, cu eficienţă tehnică superioară. Toate microbuzele au fost arondate pe zone, între orele 09.00-11.00, fără a perturba programul de transport al elevilor“, a explicat inginer Aurel Mişaca.

Până la sfârşitul lunii

Acest program a început pe 18 noiembrie şi se va desfăşura la sfârşitul lunii, perioadă în care vor fi verificate toate cele 43 de maşini existente în tot judeţul. Nicio maşină nu va rămâne necontrolată. Autorităţile s-au gândit şi la cei care trebuie să vină din judeţ şi pentru a nu-i mai pune pe drumuri, au mers la staţiile de verificare în comune.
Verificarea celor 43 de maşini se plătea de la bugetul local şi ar fi ajuns la 20.000 de lei. „E un lucru extraordinar şi fiind criză, bugetul local economiseşte 20.000 de lei. Mă bucur că deja la noi s-a început verificarea maşinilor pentru liniştea noastră, a părinţilor şi a copiilor“, a specificat Constantin Tudor, inspector general al Inspectoratului Şcolar General.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite