Călăraşi: Meniul de post costă cât mâncarea de „dulce“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legumele şi fructele se strică pe tarabe, deoarece puţini îşi mai permit să le cumpere. Georgeta Mărunţelu (88 de ani), pensionară, spune că ar vrea să ţină post, dar din cauza scumpirii alimentelor şi a pensiilor foarte mici, nu-i mai ajung banii.

„ Toate sunt foarte scumpe şi putem să mai cumpăram aproape nimic. Nu ştiu ce vom face, trăim cu zile“, spune cu amărăciune bătrânica. Femeia recunoaşte că o dată pe săptămână „rupe“ din bani şi ia un kilogram de cartofi. „ Am pensie mică şi jumătate din veniturile mele şi ale soţului se duc pe medicamente. Mâncăm şi noi ce putem. Fasolea mai des şi câteodată cumpărăm şi noi carne şi fructe“, ne-a povestit pensionara.

„Facem economie“

Gospodinele nu se mai încumetă să gătească de post. Legumele sunt atât de scumpe încât pentru o tocăniţă de legume cu ceapă, cartofi, ardei gras, dovlecel, ciuperci şi verdeaţă scot din portofel aproximativ 25 de lei.  „O ciorbă de cartofi ajunge, lejer, la 15 lei. Mâncăm mai puţin ca să facem economie. Nu este normal, dar astea sunt vremurile pe care le trăim. Ce să facem? Ne conformăm“, spune Georgeta Mărunţelu. Femeia este de părere că preţul legumelor este pe aceeaşi lungime de undă cu cel al cărnii de pui şi al mezelurilor.

Marfa zace pe tarabe

La Piaţa Big, tarabele sunt pline  cu trufandale: ridichii, salată, ceapă verde, roşii, castraveţi, ardei. Cu toate acestea, legumele nu se vând.
Maria Alexandru (38 de ani), vânzătoare în Piaţa Big, ne-a spus că marfa se strică pentru că  nu mai există aceeaşi putere de cumpărare ca în anii trecuţi. „Foarte prost merg vânzările. De la 1 ianuarie 2011 şi până acum , preţurile au crescut de trei ori şi salariile au rămas la fel sau unele chiar au scăzut. În anii trecuţi abia aşteptam să vină primăvara că mergea vânzarea foarte bine, mai ales salata verde, ridichiile, castraveţii şi roşiile. Acum... Dumnezeu cu mila“, ne-a spus Maria Alexandru.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite