Călăraşi: Medicii de familie nu vor semna Contractul Cadru pe 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri a avut loc o întâlnire la sediul Prefecturii între reprezentanţi ai medicilor de familie din judeţul Călăraşi şi conducerea Instituţiei Prefectului.

Întâlnirea a fost prilejuită de o notificare adresată Prefectului de către medicii de familie din judeţ prin care au înştiinţat că s-a luat hotărârea să nu semneze contractele de furnizare de servicii medicale pe anii 2011-2012, hotărâre motivată de faptul că prin noile prevederi ale contractului cadru se aduce atingerea unor interese, atât ale pacienţilor cât şi ale medicilor de familie.

„Sunt conştient de importanţa asistenţei medicale primare şi ştiu cât de mult ar fi afectaţi pacienţii dacă medicii de familie nu ar mai lucra, chiar şi numai o zi“, a declarat prefectul Emil Muşat. Acesta le-a dat asigurări medicilor că la nivelul judeţului Călăraşi nu vor întâmpina probleme din partea  autorităţilor locale sau a unor instituţii deconcentrate şi nu vor fi obligaţi să facă nimic contrar voinţei lor şi a interesului asiguraţilor.

„O sinteză a discuţiilor purtate astăzi va fi trasmisă Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi Ministerului Sănătăţii care pot analiza şi dispune în consecinţă. La rândul dumnealor m-au asigurat că indiferent de situaţie nu vor opri acordarea asistenţei medicale. Eu sper însă ca până pe 31 martie, tensiunile şi neînţelegerile să fie rezolvate şi lucrurile să meargă bine în sistemul medical“, a mai precizat Muşat.



Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite