Călăraşi: După modernizare, maternitatea este un loc sigur pentru bebeluşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţia a fost închisă şi renovată în urma unui scandal de infecţie intraspitalicească. Acum maternitatea funcţionează conform normelor europene.

În urma unei infecţii nozocomiale depistată la nou-născuţi,  autorităţile sanitare au decis să pună lacătul pe uşă şi să renoveze secţia ca la carte.
În august 2009 au fost suspiciuni de o infecţie nozocomială la nou-născuţii aflaţi în maternitatea Spitalului Judeţean Călăraşi. În urma acestor cazuri, Direcţia de Sănătate Publică împreună cu conducerea Spitalului Călăraşi au luat decizia de a închide maternitatea pentru renovare.

În toamna anului trecut acestă secţie a fost închisă, iar conducerea de atunci a făcut toate demersurile necesare pentru a obţine fonduri. Cu ajutorul Ministerului Sănătăţii şi a Consilului Judeţean Călăraşi s-a început acest proiect. Investiţia a costat 18,5 milioane lei, dintre care 3,5 milioane lei au fost suportaţi de Consiliul Judeţean, iar restul de 15 milioane lei au fost acordate de Ministerul Sănătăţii. În acelaşi timp a fost solicitată şi expertiza Institutului Ocrotirea Mamei şi Copilului, în scopul reorganizării maternităţii, în conformitate cu normele europene.

Rooming-in

S-a reuşit reorganizarea secţiei în spaţiul în care sunt spitalizate lăuzele şi nou-născuţii. „Rooming-in înseamnă că imediat după naştere mama şi nou-născutul sănătos sunt mutaţi în salon, stând împreună până la externare. Toate saloanele au fost reorganizate cu două sau trei paturi pentru mamă şi copil, fiecare salon are grup sanitar. Prin această renovare s-a urmărit realizarea confortului termic şi crearea condiţiilor optime pentru spitalizarea gravidelor şi a bebeluşilor“, ne-a declarat dr. Laurian Ioniţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului, specialist în ginecologie.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de azi a ziarului Adevărul de seară Călăraşi.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite