Călăraşi: Marţi se reia dezinsecţia în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale continuă campania de stârpire a ţânţarilor, anunţând că în perioada 2-27 iulie 2010 se va relua operaţiunea de dezinsecţie.

Primăria oraşului îi anunţă pe apicultori să ia toate măsurile care se impun pentru a-şi proteja albinele. Declanşată pe 18 iunie 2010, dezinsecţia ar fi trebuit finalizată la 22 iunie 2010, dar pentru că a plouat, Primăria a întrerupt acşiunile de decimare a ţânţarilor.

„Pe 22 iunie 2010 ar fi trebuit să facem ultima stropire, dar din cauza condiţiilor meteo am amânat acest lucru. Până în prezent a fost împrăştiată substanţa în mai multe zone din oraş. Sperăm să reuşim să scăpăm, până la urmă, de ţânţari,“ a declarat Nicolae Cuţăr, viceprimarul oraşului.

Autorităţile spun că şi-au făcut datoria ca la carte, rămâne însă de văzut dacă insectele vor fi stârpite. În mai multe zone din oraş, în câte două reprize, dimineaţa de la 5 şi până la 8 şi seara, după orele 20,00, s-a dat cu insecticid.

2.400 litri de insecticid

Temperaturile deosebit de ridicate, dar şi creşterea debitului braţului Borcea au fost condiţii prielnice de înmulţire a ţânţarilor. SC STEAK HOUSE SRL, din localitatea ialomiţeană Amara, este firma care şi anul trecut a asigurat dezinsecţia pe raza oraşului. Societatea din Amara a livrat Primăriei Călăraşi 2.400 litri de insecticid, substanţa activă fiind deltrametrin, o otravă eficientă pentru insecte.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite