Călăraşi: Marfă fără acte, confiscată de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marfa a fost confiscată de poliţişti pentru că cel care o transporta nu avea acte de provenienţă. În plus, acesta s-a ales şi cu amenzi în valoare de 6.000 de lei.

Ieri, la ora 10.00, un echipaj de poliţie din cadrul Serviciului Rutier au depistat pe Petre A., de 48 ani, din Călăraşi, în timp ce conducea o autoutilitară Ford Tranzit, pe D.N. 3, în localitatea Vişini, cu care transporta diverse articole de îmbrăcăminte şi obiecte electrocasnice.

În urma verificării documentelor de provenienţă, s-a constatat existenţa unor diferenţe importante între cantitatea de bunuri transportate şi cea menţionată în documentele justificative.

Împotriva proprietarilor bunurilor s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi confiscării contravalorii obiectelor care nu se regăseau în documentele de provenienţă.

În urma acţiunii comune a poliţiştilor Serviciului Rutier şi Serviciului de Investigarea Fraudelor Călăraşi au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor fiind de 6.000 lei, şi s-a luat măsura confiscării sumei de 2.401 lei, reprezentând contravaloarea bunurilor transportate, care se va face venit la bugetul de stat.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite