Călăraşi: Şoferul care a ucis o fetiţă pe trecerea de pietoni a fost reţinut UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imagini cutremurătoare, aseară, în cartierul Mircea Vodă! O fetiţă în vârstă de patru ani şi jumătate a fost ucisă pe loc, iar mama sa a ajuns în comă, la spital, după ce un şofer inconştient le-a spulberat pe trecerea de pietoni.

Şoferul a fost reţinut

ora 14.15. În urmă cu câteva minute, poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore pe Viorel Matei, şoferul care a ucis-o pe micuţa Nicola Pilaf. Poliţiştii spun că acesta a fost chemat la audieri, însă nu a mai plecat acasă, deoarece exista o ordonanţă de reţinere pe numele său. Mâine, poliţiştii urmează să-l prezinte instanţei cu propunerea de arestarea preventivă. În prezent, bărbatul se află în arestul IPJ Călăraşi.

ora 10,00.  Mama fetiţei ucise pe trecerea de pietoni au fost transportată, aseară, de urgenţă la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală, deoarece aveam multiple traumatisme.„Starea pacientei este relativ bună, însă este confuză şi şocată. Încă nu ştie ce s-a întâmplat. Are edem cerebral, numeroase contuzii şi traumatism cranian şi abdominal. Sunt sigur că se va reface“, ne-a declarat dr. Remus Iliescu, medic primar neurochirurg la spitalul Sfântul Pantelimon, cel care o îngrijeşte pe Elena Pilaf.

Fetiţa a murit pe loc

Accidentul s-a  petrecut în jurul orelor 21,00 şi a mobilizat la faţa locului numeroase echipaje ale Poliţiei şi ale Ambulanţei, traficul rutier în zonă fiind blocat mai multe ore. Din păcate, pentru micuţa Nicola Pilaf nu s-a mai putut face nimic. Fetiţa a fost omorâtă pe loc de un şofer inconştient, care a fugit de la locul accidentului. Mama acesteia, Elena Pilaf, în vârstă de 32 ani, a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă în stare foarte gravă, fiind apoi transferată la Bucureşti.

CITIŢI ŞI:

Un copil ar putea rămâne mutilat după explozia unui blender

VIDEO / Tragedie pe E 85: Doi morţi şi 14 răniţi într-un accident rutier

Potrivit martorilor, cele două victime au fost spulberate de pe trecerea de pietoni din dreptul Şcolii nr.8, din cartierul Mircea Vodă, în timp ce se îndreptau către locuinţa situată într-unul din blocurile ANL. Sosiţi la faţa locului pentru cercetări, poliţiştii au oprit pentru câteva ore traficul pe strada Prelungirea Bucureşti. În tot acest timp, trupul neînsufleţit al fetiţei, acoperit cu o folie de anchetatori, având alături un ursuleţ de pluş, a rămas chiar pe şosea, în locul unde fusese proiectat în urma impactului.

A fugit de la faţa locului

Şoferul a fugit imediat după ce le-a lovit pe cele 2, însă, la scurt timp, s-a predat Poliţiei. Bărbatul se numeşte Viorel Matei, are 32 de ani, este din Călăraşi şi posedă permis de conducere din anul 2008. Maşina pe care o conducea este o autoutilitară marca Hyundai, înmatriculată în Italia, şi a fost abandonată la faţa locului. „Autorului i s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului. A fost testat pentru a se stabili dacă a consumat băuturi alcoolice, însă rezultatul a fost negativ“, ne-a declarat Ramona Tudor, purtătorul de cuvânt al IPJ Călăraşi.

O zi obişnuită

Potrivit martorilor, nimic nu prevestea ieri nenorocirea care s-a abătut asupra familiei Pilaf. „ Elena a fost ieri de serviciu, de la 7,30 la 14,00, iar după ce a ieşit din tură a mers acasă. După-amiază a ieşit cu fetele în parc“, a spus una dintre colegele Elenei, vânzătoare la magazinul de piese auto „Mecantu“, aflat în apropierea locului în care s-a petrecut tragedia.

Ultimele cumpărături

Familia Pilaf mai are o fetiţă, în clasa a-III-a. Aceasta, alături de mama şi sora ei, au mers în parc. La întoarcerea spre casă, fiica cea mare a plecat spre locuinţă, în timp ce mama şi sora ei au traversat strada la magazin pentru a face cumpărături. „Elena a cumpărat pâine, biscuiţi şi banane pentru fete. Am vorbit şi a plecat imediat acasă să aşeze masa pentru copii. Doar a ieşit din magazin şi am auzit bubuitura. Credeam că este un coşmar ce-mi trecea prin faţa ochilor. Amândouă izbite cu putere de o maşină şi aruncate 10 metri. N-am rezistat să privesc nenorocirea“, a mai spus, printre lacrimi, colega Elenei Pilaf.

La locuinţa familiei victimelor, situată în strada Aleea Tineretului bloc ANL1, apartament 40, din zona Mircea Vodă, era o linişte mormântală. Doar un steag, o cruce şi un doliu aşezate la intrarea în casă amintesc de nenorocirea care s-a abătut asupra acestor tineri.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite