Călăraşi: Magistrala CFR Fundulea-Ştefan cel Mare, furată până la şurub

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ruta Fundulea – Ştefan cel Mare se află sub asaltul hoţilor. Omenii legii spun că asistă aproape neputincioşi la toată această situaţie, având în vedere că au personal insuficient şi logistică precară.

Se fură orice: traverse, şine, şuruburi. Cele mai multe probleme se înregistrează în comunele Săruleşti, Dragoş-Vodă, Dor Mărunt, Dâlga, Perişoru, dar şi la Feteşti.

„ Problema foarte gravă este la veche linie. Pe aceast sector de cale ferată se fac lucrări de înlocuire a şinei, iar toate componentele vechi au fost depozitate. Copii, tineri, bătrâni, rromi, toţi ies la furat şi ne creează dificultăţi. Tot ce s-a dezafectat este mutat în gospodăriilor oamenilor din zonă“, ne spune comisar-şef Gheorghe Sava, şeful Poliţiei Transporturi Feroviare(PTF).

Dotările, la pământ

Oamenii legii fac, cu greu, faţă valului de infracţiuni. Nu există zi în care să nu aibă de-a face cu astfel de cazuri. „ Ce să fac eu cu un singur poliţist pe tură şi care are în dotare o maşină veche ? Poate el să ţină piept unor astfel de situaţii ? Vă spun sincer că este foarte dificil, iar noi încercăm să ne facem meseria cât mai bine şi cât mai corect“, a precizat comisar-şef Sava.

Situaţia este, de-a dreptul, dramatică, având în vedere că poliţiştii primesc lefurile reduse cu 25%, dar sunt obligaţi să iasă în teren. La Lehliu, de exemplu, se patrulează cu un autoturism Aro. „ Maşina asta consumă 20 de litri la suta de kilometri, de unde bani pentru combustibil ?“, se întreabă, revoltat, comisarul-şef Gheorghe Sava.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară Călăraşi“

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite