Călăraşi: Magazinele de vise, obligate să se mute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe ultima sută de metri, înainte de închidere, reduceri la etnobotanice
Pe ultima sută de metri, înainte de închidere, reduceri la etnobotanice

Vânzarea etnobotanicelor, limitată. Consilierii locali au aprobat ca magazinele de vise să dispară din apropierea şcolilor. De la 1 ianuarie 2011, cine nu respectă această hotărâre este pasibil de amendă  între 3 şi 5.000 de lei.

Chiar înainte de votul consilierilor municipali, una dintre cele trei firmele care vând etnobotanice a decis să pună lacătul pe uşă. Mâine(23 decembrie 2010) este ultima zi în care va funcţiona magazinul de vise, amplasat pe strada Prelungirea Bucureşti, în apropierea Colegiului Agricol Sandu Aldea.

„ În primul rând închid pentru că nu mai am bani, iar vânzările nu merg deloc bine.Deşi se crede că avem profit uriaş, la noi în oraş nu este valabil acest lucru“, ne-a spus Leonard Neamţu(20 de ani), administratorul magazinului.

3.000 de cetăţeni sunt pro

De la 1 ianuarie 2011, cine comercializează prafuri, plante şi ceaiuri cu efect halucinogen este obligat să-şi mute magazinul la 2.000 de metri de unităţile de învăţământ, biblioteci, cămine, internate şi cantine. Consilierii municipali au votat, ieri după-amiază, în unanimitate, limitarea comeţului cu etnobotanice. „

Era o măsură mai mult decât necesară, având în vedere că şi la noi s-au înregistrat câteva cazuri în care adolescenţii şi copiii au ajuns în stare gravă la spital. Avem deja 3.000 de semnături de la cetăţeni care solicit chiar închiderea acestor magazine de vise“, se precizează în proiectul de hotărâre semnat de Ion Ştefan, consilier.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite