Călăraşi: Mădălin Maxim, boxerul pasionat matematică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A intrat pentru prima dată în ring în urmă şapte ani, reuşind să obţină premii importante care l.-au calificat la primul său Campionat Naţional de Cadeţi. Încă din copilărie, Mădălin a fost atras de sportul cu mănuşi.

Antrenorul său, Valentin Anghel îi este vecin, lucru care l-a familiarizat cu boxul. De câte ori îl vedea că vine de la antrenament sau din cantonament, Mădălin îl întreba de fiecare dată cum s-a descurcat în ring.. „Mi-a plăcut foarte mult şi mi-am dorit să practic şi eu acest sport. Antrenorul meu este cel care m-a îndrumat. De când am pus mănuşile în mâini, am fost convins că boxul este pentru mine“, a spus Mădălin.

O medalie şi patru cupe

În cei şapte ani de când practică acest sport, Mădălin a reuşit să câştige patru cupe şi o medalie. „Sunt mândru de reuşitele mele şi sper să am cât mai multe. Nu am putut participa la campionate pentru că nu am avut vârsta necesară. Anul acesta voi intra în marea competiţie şi sunt sigur că voi câştiga “, a mai adăugat micul pugilist. A luat locul I la Cupa Dunării, locul I la cupa Vâlcei, locul I la cupa Năvodari, locul I la cupa Mangalia şi o medalie la Lacul Roşu.

Concursuri şi olimpiade

Când le-a spus părinţilor că vrea să practice boxul, aceştia l-au lăsat cu o singură condiţie: să nu neglijeze şcoala. „Părinţii mei au fost de acord să mă duc la box, dar mi-au spus că trebuie să învăţ foarte bine la şcoală. Mi-a plăcut atât de mult boxul, încât am acceptat“, ne-a mai spus Mădălin. A participat la olimpiada judeţeană la limba şi literatura română, la concursul de matematică Cangurul şi la concursul de cultură generală, Media Kinder. „Îmi palce să particip la concursuri pentru a-mi testa cunoştinţele. Îmi plac foarte mult matematica şi istoria“, a mai adăugat Mădălin.

Campionatul Naţional

În luna octombrie 2011 va avea loc Campionatul Naţional pentru Cadeţi la care va participa şi Mădălin. „Este pregătit să participe şi mai avem timp să ne antrenăm. Sunt convins că va câştiga pentru că ştie ce vrea atunci când urcă în ring“, ne-a spus Valentin Anghel, antrenorul lui Mădălin. De luni până sâmbătă, micul boxer se antrenează câte două ore pe zi. „Abia aştept acest concurs. Sunt foarte ambiţios şi vreau să ies învingător la primul meu campionat naţional“, a mai spus băiatul.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite