Călăraşi: Lecţie de supravieţuire cu 350 de lei pe lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasilichia Buzoianu, de 75 de ani, traieşte „bine“: plăteşte facturile şi îşi cumpără medicamente şi mâncare dintr-o pensie minimă. Soţul ei a fost ucis acum 20 de ani şi de atunci a reuşit să se descurce singură.

Bătrâna trăieşte cu doar 350 de lei pe lună, deşi este bolnavă. Cea mai mare nemulţumire a acesteia este faptul că a rămas singură.Pensionara a lucrat la prefabricate, în construcţii- zidărie şi în confecţii. După 13 ani vechime pe cartea de muncă are o pensie de 350 de lei pe lună. „Am mai stat o perioadă acasă şi am avut grijă de fiica mea, de aceea am puţini ani în câmpul muncii“, mărturiseşte Vasilichia Buzoianu.

Moarte tragică
Soţul femeii a murit după ce a fost bătut cu cruzime. Femeia este extrem de nemulţumită pentru că după 20 de ani, ucigaşul nu a fost prins. Bărbatul nu avea asupra lui bani sau alte obiecte valoroase şi, practic, a murit inutil. „Nu avea nici ţigări, nici bani la el. După două zile de la bătaia încasată, timp în care a stat în spital, soţul meu a murit. Nu ştiu nici acum, după 20 de ani, nu ştiu cine l-a ucis“, povesteşte femeia îndurerată.

Abandonată de fiică

Până în urmă cu patru ani, aceasta a locuit împreună cu fiica sa. Femeiea este profesoară de engleză şi limba română la Grupul Şcolar de Transporturi Auto Călăraşi şi cât au stat împreună s-au înţeles foarte bine. În urmă cu câteva luni, fata a anunţat-o că se căsătoreşte şi că va pleca să locuiască cu soţul. „A cunoscut un bărbat pe internet după care m-a anunţat că se mărită. Am rugat-o să luăm un apartament şi să locuiesc şi eu cu ei într-o cameră că oricum nu mai trăiaesc prea mult, dar nu a vrut“, spune aceasta cu amarăciune în glas. 

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite