Călăraşi: Jumătate din şcoli, cu lacătul pe uşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu două săptămâni înainte de începerea noului an şcolar, 161 de unităţi de învăţământ din judeţ au primit autorizaţiile sau vizele sanitare de funcţionare.

Din a doua jumătate a lunii iulie şi până pe data de 13 septembrie, directorii şcolilor din judeţ sunt obligaţi să depună declaraţiile pe propria răspundere pentru obţinerea documentelor de funcţionare. Până acum au primit viză161 de instituţii, dintre care 55 sunt din mediul urban şi 106 din mediul rural.

4 unităţi respinse

Există şi instituţii care s-au adresat pentru autorizaţia de funcţionare, dar care au fost respinse. Este vorba despre grădiniţele cu program normal de la Dragalina şi din satul Rasa (comuna Grădiştea) , Şcoala nr. 8 din satul Drajna şi cea din Dragalina.

Cu toate acestea, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi, prof. Constantin Tudor este convins că vor fi autorizate 85 % dintre unităţile de învăţământ din judeţ. „Cred că anul acesta vor primi autorizaţii 85% dintre unităţile de învătământ cu personalitate juridică din cele 125 existente în judeţ. Celelalte până la 362 sunt structuri care au fost raportate în fals către minister“, a adăugat Tudor.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite