Călăraşi: Judecătoarea Gabriela Tănase a lansat a doua carte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Tănase la ce-a de-a doua lansare de carte foto: Maria Lazăr
Gabriela Tănase la ce-a de-a doua lansare de carte foto: Maria Lazăr

Gabriela Tănese, vicepreşedintele Tribunalului Călăraşi, a lăsat pentru două ore roba de judecător şi a lansat cea de-a doua carte.

Gabriela Tănase s-a aflat astăzi pentru a doua oară în postura de a da autografe. Ce-a de-a doua carte scrisă de Gabriela Tănase se numeşte „Constelaţii sonore“. Romanul a fost foart apreciat de cele peste 50 de persoane prezente la lansare.

Cartea este un jurnal

Judecătoarea dezvăluie pasiunea pentru muzică şi spune că muzica trebuie simţită şi trăită în amănuntul ei. „ Muzica reprezintă totul, dar în acompaniamentul de eseum. Muzica se traduce prin cuvânt, iar cuvântul prin muzică“ ne-a spus Gabriela Tănase. Lucrurile scrise în carţile sale sunt învăţate la şcoala de muzică pe care aceasta a urmat-o. „Ca să compuneţi trebuie să iubiţi. Am avut dorinţa de a aprofunda lucrurile care mi-au plăcut. Anii la şcoala de muzică au fost importanţi pentru mine şi le sunt datoare pentru tot ce am făcut până acum “ ne-a adăugat judecătoarea.

Respect pentru cultură

Ce-a de-a doua carte a fost tipărită în 400 de exemplare. Lucrarea de muzică nu se va găsi în librării, deoarece judecătoarea nu a vrut să-şi vîndă cartea. „ Din respect pentru cultură am ales să nu vând nici un exemplar din cele tipărite acum. Le dau prietenilor, colegilor şi celor prezenţi la lansare“ a mai spus judecătoarea. Scrierea celei de-a doua cărţi „Constelaţii sonore“, a durat aproape un an. Prima carte „Drum în re minor“ a fost scrisă în şapte ani.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite