Călăraşi: Jandarmii le-au declarat război hoţilor de energie electrică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii legii sunt pregătiţi în orice moment pentru intervenţii
Oamenii legii sunt pregătiţi în orice moment pentru intervenţii

Dragalina, Săruleşti şi Valea Roşie sunt doar câteva dintre punctele „fierbinţi“ pe harta branşărilor clandestine. Munca jandarmilor este în zadar, având în vedere faptul că a doua zi după ce sunt debranşaţi, oamenii se rebranşează la loc.

Pentru a-i face să renunţe la acest prost şi penal obicei, acela de a se branşa ilegal, echipaje ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Călăraşi organizează acţiuni de cel puţin două ori pe săptămână, pentru a-i surprinde în flagrant.  „Pentru a veni în sprijinul celor de la Enel, organizăm aceste acţiuni cât de des putem. Sperăm să-i descurajăm pe cei care comit ilegalităţi.

De la începutul anului şi până în prezent, 120 de persoane au fost descoperite săvârşind astfel de fapte“, declară purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi, Aurelian Tănase.

„Se încearcă măcar recuperarea prejudiciului“

Având în vedere condiţiile în care aceştia trăiesc, soluţiile date în astfel de cazuri sunt amenzi administrative. Enel este parte civilă în instanţă şi asfel se încearcă măcar recuperarea unei părţi din prejudiciu.   „De regulă, aceste cazuri sunt soluţionate cu amenzi administrative.

Fiind foarte săraci se încearcă măcar recuperarea prejudiciului. Cei de la Enel evaluează cantitatea de curent consumată şi, în funcţie de ce obiecte electrocasnice au prin casă, se stabileşte şi amenda“, declară Aurelian Tănase. 

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite