Călăraşi: Ionuţ Lazăr face KO toţi adversarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescentul a intrat în ring în urmă cu doi ani şi are deja 20 de meciuri câştigate din cele 26 jucate. Tânărul sportiv speră că va ajunge campion pentru a-şi ajuta familia sărmană.

Ionuţ este foarte ambiţios şi vrea să ajungă campion naţional la box. Practică boxul dintr-o întâmplare. Acum doi ani, acesta se juca împreună cu prietenii săi la stadion, când a fost observat de antrenorul său, Valentin Anghel. Acesta l-a chemat la sală pentru a-i testa abilităţile.

Observând că este ambiţios, Anghel i-a propus să boxeze, iar copilul a fost atât de încântat, încât de la primele pregatiri a dovedit că poate face carieră în ring. Timp de două ore, în fiecare zi, Ionuţ Lazăr, alături de colegii săi, face încălzire, gimnastică şi diverse exerciţii. Acesta a jucat până acum 26 de meciuri din care a câştigat 20.

Familia, în impas

Atât mama cât şi tatăl băiatului nu au un loc de muncă, motiv pentru care acesta este şi mai hotărât să obţină rezultate bune şi să îi ajute pe cei dragi cu banii câştigaţi la meciuri. Ionuţ spune că părinţii săi au lucrat la diverse firme şi acum au rămas fără un loc de muncă. „Nu-mi place să pierd şi îmi doresc foarte tare să reuşesc să îmi fac un viitor prin acest sport. Îmi doresc o carieră care să-mi aducă şi satisfacţii materiale. Vreau să îmi ajut familia să iasă din impas“, spune el.

Cupe câştigate

La Cupa Năvodari, prima competiţie la care a participat, a avut mari emoţii şi, după două meciuri, a ieşit învingător. La Cupa Dunării s-a clasat pe locul al doilea, iar la Cupa Mangaliei şi Cupa Râmnicu Vâlcea s-a clasat pe locul al doilea. Chiar dacă nu este foarte solid, copilul este rapid şi reuşeşte să-şi fenteze adversarii. Aleargă, are o rezistenţă la efort şi reuşeşte să câştige majoritatea meciurilor cu uşurinţă.

Visează să ajungă campion

„Îmi place să boxez, însă nu sunt o fire violentă. Faptul că fac acest lucru din pasiune, mă ambiţionează şi vreau să devin campion naţional“, spune Ionuţ. Adolescentul este hotărât să dea admiterea la un liceu cu profil sportiv pentru a se putea antrena mai mult. Chiar dacă „pierde“ la antrenamente două ore pe zi, acesta nu neglijează nici şcoala.  Materiile sale preferate sunt limba română şi matematica. „Încerc pe cât posibil să am medii bune şi notele mele nu scad sub şapte. Cred că reuşesc să îmbin cu succes cele două responsabilităţi pe care le am: studiul şi sportul“, spune Ionuţ. 

Pasionat de fotbal

Majoritatea timpului şi-l petrece la şcoală şi la antrenamente. În puţinul timp rămas liber, acesta îşi face temele şi apoi se relaxează jucând fotbal cu prietenii. Adoră muzica şi deseori este surprins cântănd sau dansând. Boxul a devenit pentru el un mod de viaţă şi vrea să reuşească cu orice preţ. Nu se plânge de antrenamentul destul de greu pentru un puşti de 13 ani şi spune că doar cu efort poţi ajunge acolo unde doreşti. „Îmi place Lucian Bute pentru că este foarte ambiţios. E cel mai bun şi al admir pentru tot ce a realizat. Mi-aş dori să ajung şi eu la asemenea performanţe“, spune, zâmbind, micul pugilist.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite