Călăraşi: Ion Şerban, primul profesor care a câştigat procesul cu statul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Şerban este de 32 de ani în învăţământ
Ion Şerban este de 32 de ani în învăţământ

Urmându-i exemplul, alţi colegi de-ai săi au mers în instanţă pentru a-şi face dreptate. Nemulţumit de faptul că după tăierea de 25% din salariu i s-au mai oprit tot atâtea procente din indemnizaţia de concediu, bărbatul a deschis acţiune în instanţă.

Ion Şerban, maistru de 32 de ani la Grupul Şcolar de Transporturi Auto, a fost primul profesor din judeţ care a dat statul în judecată deoarece i s-a oprit în mod ilegal 25% din indemnizaţia de concediu.

CEDO, ultima soluţie

La începutul lunii noiembrie, acesta, alături de alţi colegi, a depus cerere la Tribunal. Pe 17 noiembrie 2010, li s-a dat câştig de cauză, iar în intervalul de 30 de zile se aşteaptă sentinţa definitivă şi irevocabilă. „Am fost primul care am hotărât că trebuie să merg la Tribunal. Voi ajunge chiar până la CEDO, dacă este nevoie“, a declarat Ion Şerban.

Decizie

Pe data de cinci octombrie, când a fost organizat mitingul de la Bucureşti, Ion Şerban, de profesie maistru de instruire practică, a fost să îşi susţină colegii. „La miting, din discuţiile pe care le-am avut cu colegii, am hotărât să dechid proces pentru tăierea nejustificată a indemnizaţiei“, a spus Ion Şerban.

Citişi mai multe amănunte în ediţai de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite