Călăraşi: Ioana Velescu, printre cei mai buni fotografi din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioana Velescu reprezintă Europa în Etiopia
Ioana Velescu reprezintă Europa în Etiopia

Adolescenta din Olteniţa a câştigat Concursul Internaţional de Fotografie organizat de UNICEF. Ioana Velescu (18 ani) a reuşit să impresioneze la nivel mondial cu câteva fotografii având ca temă drepturile copilului.

Ioana Velescu (18 ani) a reuşit să impresioneze la nivel mondial cu câteva fotografii având ca temă drepturile copilului. Tânăra a câştigat, alături de alţi cinci elevi, Concursul Internaţional de Fotografie organizat de UNICEF şi Organizaţia Mondială pentru Fotografie.

Elevă sârguincioasă, Ioana îmbină fotografia cu orele de curs. Adolescenta, originară din Olteniţa este în clasa a XII-a la Liceul Neagoe Basarab. Tânăra, care reprezintă Europa a reuşit să câştige admiraţia juriului cu fotografiile sale inedite. „ E o mare realizare pentru noi şi trebuie să se mândrească toată ţara cu Ioana Velescu“, a spus Victoriţa Colonel, profesoara Ioanei de la Cercul de Elevi. Pasiunea fetei pentru fotografie a început din clasa a VII-a, când sora ei, Alexandra, şi-a cumpărat aparat de fotografiat. „ Sora ei urma cursurile de fotografie, astfel a început şi Ioana să vină la cerc. Este foarte talentată“, a mai adăugat Victoriţa Colonel.

Se pregăteşte pentru Arhitectură

La toate concursurile la care a participat, tânăra s-a remarcat prin talent şi muncă asiduă. În urmă cu două zile, Ioana Velescu a plecat în Etiopia pentru concurs. „Trebuia să plece la Cannes, dar din cauza erupţiei vulcanice de acolo s-a amânat“, a mai declarat profesoara. Tânăra se pregăteşte, în prezent, pentru bacalaureat şi merge la Cercul de Elevi doar o dată pe săptămână.  Ţine însă în permanenţă  legătura cu profesoara Victoriţa Colonel şi, evident,  în timpul liber face fotografii. „ Fiindcă se pregăteşte pentru bacalaureat, vine cam o dată pe săptămână, depinde de timpul ei. Se pregăteşte să fie admisă la Facultatea de Arhitectură“, explică profesoara.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite