Călăraşi: Ioana Ducuţă, 15 diplome la concursurile de creaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescenta este pasionată de lectură, avându-l ca scriitor preferat pe inegalabilul Jules Verne.

Ioana este elevă în clasa a VI-a la Şcoala nr. „Mihai Viteazul“ unde, creaţiile literare se fac sub atenta îndrumare a profesoarei Maria Culea. „ Am avut norocul şi bucuria să o cunosc pe doamna profesoară , ea mi-a arătat că pot să obţin orice dacă vreau şi dacă muncesc“ ne-a spus Ioana. A început să fie atrasă de lumea literelor încă de când aceasta a început să le cunoască. Nici măcar în timpul liber nu stă, se relaxează citind şi scriind.

Peste 15 diplome

Din clasa aV-a de când a început să fie pasionată de cărţi şi literatură, Ioana se poate mândri cu cele 15 diplome la concursurile de creaţie. „Am participat la numeroase concursuri şi olimpiade de limbă şi literatură română, unde am avut şansa de a lua numeroase premii şi diplome“, ne-a mai spus Ioana.
La concursul de „Evaluare în educaţie“ a obţinut locul trei pe judeţ, iar la concursul de „Poezie “ a luat un loc fruntaş, de care este foarte mândră.  În afară de literatură, Ioanei îi plac aproape toate materiile, dar mai mult este atrasă de matematică, geografie, fizică şi biologie. Din clasa a V-a face parte din Cercul de creaţie „Muguri de lumină“ pentru că pasiunea pentru cuvinte este pe primul plan.

Carieră în afaceri

Matematica fiind a doua „dragoste“, Ioana se gândeşte să urmeze o caieră în acest domeniu. Şi-ar dori să dea admitere la Colegiul Naţional „Barbu Ştirbei“  la profilul de matematică-informatică, intensiv engleză. După terminarea liceului vrea să meargă la Academia de Studii Economice (ASE) pentru a se perfecţiona în „Afaceri şi Comerţ“.

Citiţi mai multe amănunte în cotidianul „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite