Călăraşi: Înţepată de o viespe, o femeie din Vîlcelele a fost transportată cu elicopterul Smurd, la un spital din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie de 38 de ani, din comuna Vîlcelele, judeţul Călăraşi, a fost transportată de elicopterul Smurd, la un spital din Burcureşti. Femeia fusese înţepată de o viespe .

Mădălina Coca Gheorghe, de 38 de ani, din comuna Vîlcelele a fost înţepată în această dimineaţă de o viespe.  Reacţia alergică la înţepătura provocată de insectă apărut destul de rapid, motiv pentru care autorităţile medicale au solicitat intervenţia de urgenţă a elicopterului Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare, pentru ca femeia să fie transportată de urgenţă la un spital din Bucureşti.  În momentul de faţă nu există un antidot specific împotriva veninului unor astfel de insecte. Reactiile alergice la întepăturile insectelor din această categorie  apar cu o frecvenţă de 4 la 1000 de cazuri.

Ele pot debuta de  la 2- 60 de minute după înţepătură si au un spectru larg de simptome .De exemplu,persoanele hipersensibile, care nu sunt la primul contact cu veninul acestor insecte vor prezenta prurit generalizat, urticarie, dispnee, wheezing, greaţă sau crampe abdominale. De menţionat că simptomele care apar care urmare a înţepăturilor de albine sau viespi au evoluţie rapidă şi gravă, pacientul este îndurmat  să cheme ambulanţa sau să se prezinte urgent  la camera de garda a celui mai apropiat spital de urgenţă. Astfel de reacţii sunt extrem de periculoase, ele pot debuta şi cu un şoc anafilactic, o situaţie care are risc vital pentru pacient.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite