Călăraşi: Institutul Cantacuzino a confirmat, ieri, încă o îmbolnăvire cu virusul AH1N1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micuţul este tratat acasă cu antibiotice prescrise de medicul de familie, iar starea sa este stabilă. Cel de-al doilea caz de gripă porcină vine la două luni de la un altul. 

Direcţia de Sănătate Publică(DSP) a primit, astăzi, rezultatele analizelor micuţului care prezenta suspiciuni de infecţie cu
Institutul Cantacuzino a confirmat, ieri, încă o îmbolnăvire cu virusul AH1N1
febră porcină.

 „Copilul a fost dus de părinţi, pe data de 20 ianuarie 2011, la medicul de familie, deoarece nu se simţea bine. Avea febră dureri musculare, dureri de cap, tuse şi  dureri în gât. Boala debutase, brusc, în urmă cu o zi. Ca să nu existe supiciuni, medicul a prelevat probe  ce au fost trimise laboratorului de la Institutul Cantacuzino“, ne-a declarat dr. Corina Şebe, directorul DSP.

Izolat la domiciliu

În prezent, copilul se simte bine şi a fost izolat la domiciliu. Corina Şebe spune că nu a necesitat internare şi niciun membru al familiei din care face parte nu a fost contaminat.

Era inclus în colectivitate

Copilul mergea la şcoală, însă nu s-au luat măsuri suplimentare şi nu a fost izolată clasa din care făcea parte. Elevul a fost izolat la domiciliu, iar în colectivitatea din care face parte, zilnic are loc triajul copiilor bolnavi. „Cei care prezintă simptome de gripă sunt îndepărtaţi din colectivitate prin triajul zilnic, însă nu s-au luat alte măsuri suplimentare. Nu a fost închisă unitatea respectivă“, declară Corina Şebe.

Primul caz, tratat acasă


Ca şi în primul caz de gripă porcină din oraş, şi acesta este tratat acasă. Pe 8 noiembrie 2010, un copil de trei ani a fost dus la medicul de familie, iar acesta i-a recoltat probe din nas şi din gât şi i s-a prescris tratamentul adecvat. Analizele prelevate au fost trimise la Institutul Cantacuzino din Capitală. „Judeţul nostru este sentinelă pentru supravegherea infecţiilor respiratorii şi a afecţiunilor compatibile cu gripa, de aceea i-au fost prelevate probe“, declară dr. Corina Şebe, directorul Direcţiei de Sănătate Publică.

Citiţi mai multe amănunte despre acest subiect în ediţia de astăzi a cotodianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite