Călăraşi: Incoruptibilii din poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Luchian nu este de acord cu şpaga
Vasile Luchian nu este de acord cu şpaga

Deşi la prima vedere pare o ofertă generoasă mita oferită de omul de afaceri Cătălin Chelu chestorului Dan Valentin Fătuloiu, mai mulţi oameni ai legii din oraş spun că nu şi-ar păta onoarea. Nici măcar cu un milion de euro!

Comisarul-şef  Vasile Luchian, comandantul Poliţiei Municipale, nu percepe ideea de şpagă. „De 20 de ani sunt în poliţie, nu sunt de acord cu aşa ceva şi nu pot să cred că se întâmplă asemenea lucruri. Eu m-am chinuit să ajung ce sunt acum, nu am dat şpagă şi nici nu voi primi pentru că sunt un om corect“, a spus Luchian.

La rândul său, comisarul-şef Gheorghe Sava, şef al Poliţiei Transporturi Feroviare Judeţene, consideră că cinstea unui om nu are valoare. „De 29 de ani lucrez în poliţie, mi s-a oferit şpagă tangenţial pentru că personal nu am permis aşa ceva, dar nu am primit. Niciodată nu voi lua mită. Un milion de euro este o sumă impresionantă, dar  aceşti bani să fie făcuţi în mod legal“, a declarat Gheorghe Sava.

image

„Nu se merită pentru nimic în lume“

Daniel Naghi, inspector principal la serviciul Rutier nu consideră că se merită să îşi rişte libertatea şi să nu îşi vadă familia. „În condiţiile în care eu sunt un om corect şi am coloană vertebrală, nu se merită pentru nimic în lume chiar şi pentru o sumă colosală să stai închis şi să nu îţi poţi vedea familia. Nu sunt de acord cu aşa ceva, deşi mie mi s-a oferit şpagă, tot timpul am refuzat. În iunie anul acesta mi s-a oferit 6.100 de lei, dar nici nu s-a pus în discuţie să iau acei bani“, a declarat Daniel Naghi.

Lui Daniel Naghi i s-a oferit şpagă de 6.100 de lei, pe care a refuzat-o

Administratorul unei firme de transport persoane a vrut pe 15 iunie 2010 să îi scape de amenzi pe doi dintre angajaţii lui. Amenzile erau în valoare de 40.000 de lei. Acesta i-a oferit inspectorului Daniel Naghi suma de 6.100 de lei şpagă. Naghi a refuzat şi a sesizat ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA)-Serviciul Anticorupţie Călăraşi care l-au prins pe patronul bucureştean în flagrant exact în momentul în care urma să-i dea banii poliţistului.


Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite