Călăraşi: Inamicii de pe şosele: şoferii beţi-criţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Seria accidentelor grave, deschisă în noaptea de Înviere: 3 morţi la Jegălia. Doar din cauza alcoolului, în acest an s-au înregistrat 14 accidente uşoare şi 9 grave cu câte 2 mai puţine decât anul trecut. În topul şoselele cu risc ridicat rutier se regăsesc: DN 4( Bucureşti-Olteniţa), DN3( Bucureşti-Călăraşi) şi DN 21(Călăraşi-Slobozia).

Poliţiştii spun că au fost depistaţi peste 500 de şoferi care s-au urcat la volan după ce au băut. „272 dintre aceştia au avut o alcoolemie sub 0,40 mg/l alcool pur în aer, motiv pentru care s-au ales cu permisul suspendat pentru o perioadă de 3 luni şi cu câte 540 de lei amendă“, a declarat insp.pr. Daniel Naghi, din cadrul Serviciului Rutier Călăraşi. 203 conducători auto, deşi erau beţi-criţă, au avut tupeul să iasă cu maşina pe drumurile publice.

La o alcoolemie de peste 0,40 mg/l alcool pur, şoferii au fost conduşi la spital pentru recoltarea probelor biologice şi li s-au întocmit dosare penale. „În cinci dintre cazuri am avut surpriza să constatăm că unii conducători autori fuseseră prinşi, în ultimele 6 luni, de câte două ori băuţi la volan. Mai mult decât atât, au existat şi două femei care consumaseră alcool şi au ieşit cu maşinile pe drumurile publice“, a precizat Daniel Naghi.

Şoferii cu experienţă, campioni

Pe grupe de vârste, cei mai indisciplinaţi, deşi nu s-ar crede, sunt şoferii cu experinţă, cei din categoria de vârstă 31-50 de ani. „Campionii nu sunt tinerii teribilişti, aşa cum ne-am aştepta, ci tocmai şoferii cu experinţă. 237 de persoane au rămas fără permis deoarece consumaseră alcool“, susţin poliţiştii.

Alcoolemie de 1,79

Seria accidentelor foarte grave de circulaţie a fost deschisă în acest an, chiar în noaptea de Înviere, pe DN 3B. Deşi era beat şi avea şi permisul de conducere suspendat, Emil B.(35 de ani), din Feteşti s-a urcat la volanul unui BMW şi a ucis pe loc trei persoane. Accidentul s-a petrecut pe DN 3B, în satul Iezeru, comuna Jegălia, pe şoseaua Călăraşi – Feteşti. Autorul avea o îmbibaţie alcoolică de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite