Călăraşi: Horia Culea, patru medalii de aur la matematică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar 11 ani, Horia se poate mândri cu peste 30 de diplome şi patru medalii de aur, câştigate la diferite concursuri.Spune că în ultimii ani nu a ratat nicio competiţie unde poate să-şi testeze limitele.

„Cel mai mult îmi place matematica pentru că este o ştiinţă exactă şi nu pierd niciun concurs“, a spus băiatul. Deşi nu învaţă foarte mult acasă, lui Horia îi place să rezolve orice problemă de matematică şi reţine foarte bine tot ce i se explică la şcoală. „Acasă nu învăţ foarte mult, pentru că sunt atent la şcoală şi reţin tot ce ne explică profesorii“, a mai adăugat Horia.

Concursuri şi diplome

Adolescentul a participat la multe concursuri şi de fiecare dată a reuşit să impresioneze prin inteligenţa sa. La concursul „Euclid“ a participat de trei ori, câştigând trei medalii de aur. La concursul internaţional de la Chişinău „Schimb de experienţă“ a obţinut medalie de aur şi de două ori premiul doi la concursul „Lumina Math“.

„Am participat la mai multe concursuri, dar acestea sunt cele mai importante pentru mine. Voi continua să particip la fiecare concurs pentru că este interesant să-mi testez capacităţile“, ne-a spus elevul.

„Un creier relaxat face minuni“

Horia crede că o persoană nu trebuie să stea acasă să studieze extraordinar de mult, deoarece un creier relaxat face minuni. „Eu merg pe premisa că un creier relaxat face minuni şi dacă îţi place un lucru sau o materie e logic, imediat reţii toate detaliile necesare“, a mai spus Horia.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite