Călăraşi: Haideţi să învăţăm să dăm primul ajutor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipamente şi tehnică de ultimă generaţie în valoare de 60.000 de lei. Acestea sunt dotările pe care Crucea Roşie Călăraşi le pune la dispoziţia celor interesaţi în manevre de resuscitare.

„Este primul curs profesionist care se derulează la nivelul oraşului prin care urmărim pregătirea a o sută de persoane în tehnici de acordare a îngrijirilor. Tototdată, ne dorim şi  crearea unei legături între organizaţia noastră şi instituţiile publice ale statului“, a spus Aura Giurcă, director la Crucea Roşie.

Primii cursanţi au fost astăzi doi jurnalişti. „Mi se pare de bun-augur această iniţiativă, mai ales că meseria noastră implică, de multe ori, pericole. Suntem primii la faţa locului atunci când se petrec evenimente şi chiar este necesar să stăpânim câteva tehnici de prim-ajutor. Nu am mai participat până acum la astfel de cursuri, dar sunt convins că voi avea ce învăţa. Teoretic, totul pare simplu însă când chiar trebuie să ajuţi pe cineva în suferinţă, îţi dai seama că nu ştii cum să procedezi“, a afirmat Romulus Pavelescu(55 de ani), cameraman.

Toată lauda

Iuliana Ion Marin(35 de ani), educator specializat pe terapie ocupaţională şi-ar dori să frecventeze astfel de cursuri, mai ales că lucrează într-un centru de servicii comunitare unde sunt internaţi copiii cu handicap sever. „Este o iniţiativă de toată lauda. Noi, ca şi personal, am fost instruiţi pe plan local.  Lucrez cu copii care suferă de epilepsie şi este esenţial să ştiu cum să-i ajut, atunci când este cazul. Am idee despre ce trebuie să fac în primă fază. Mi-aş dori să urmez cursurile de la Crucea Roşie“, a precizat tânăra.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite