Călăraşi: Georgiana Druncea, medalia de argint la concursul „Ion Barbu-Dan Barbilian“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adolescenta a participat, până în prezent, la 27 de competiţii
Adolescenta a participat, până în prezent, la 27 de competiţii

Ce-a de-a XV-a ediţie a Concursului internaţional „Ion Barbu-Dan Barbilian“, care a reunit aproximativ 600 de elevi din ţară, Republica Moldova şi Bulgaria şi-a desemnat, ieri, câştigătorii la limba şi literatura română.

„La concursul de literatură au fost acordate 9 premii, 9 medalii(3 din aur, 3 din argint şi 3 din bronz) şi 35 de menţiuni. Ne bucură aceste rezultate şi avem satisfacţia că reuşim să pregătim elevi excepţionali care pot oricând să intre în orice competiţie“, ne-a declarat Eugenia Ioniţă, inspector şcolar.
La clasa a XII-a, premiul I şi medalia de aur au fost câştigate de Florina Raluca Voiteanu de la Colegiul Mihai Viteazul din Slobozia. Pe podium a urcat, la locul II şi medalie de argint, Georgiana Druncea de la Colegiul Naţional Barbu Ştirbei din Călăraşi.

20 de competiţii judeţene şi 7 naţionale

Georgiana este o prezenţă obişnuită la toate concursurile de acest gen, adolescenta având, până în prezent, un palmares impresionant de premii: a participat la 20 de competiţii judeţene şi 7 naţionale, unde a luat 2 medalii de aur.
Georgiana Druncea are numai medii de 10 şi este pasionată de chimie, motiv pentru care şi-ar dori să dea admiterea la Facultatea de Medicină. „Mi-ar plăcea să urmez facultatea de stomatologie şi sper să pot obţine o bursă în străinătate, cele mai multe sunt în Franţa“, mărturiseşte, zâmbind, Georgiana Druncea
Premiul III şi medalia de bronz i-au revenit Monicăi Dumitru de la Colegiul Naţional Gheorghe Murgoci din Brăila.

Slobozia, pe primul loc

La clasa a XI-a, premiul I şi medalia de aur i-au revenit Mihaelei Enache de la Colegiul Naţional Mihai Viteazul Slobozia, premiul II şi medalia de argint au fost câştigate de Florentina Paica-Liceul Tudor Vianu din Giurgiu, iar premiul III şi medalia de bronz au fost acordate lui Sorin Iagăru-Dina de la Colegiul Naţional I.C. Brătianu din Piteşti.

Aur pentru Colegiul Economic

La clasa a VIII-a, premiul I şi medalia de aur au fost acordate Rodicăi Iorga de la Colegiul Economic din Călăraşi,  premiul II şi medalia de argint i-au revenit Antoniei Constandache de la Şcoala nr.10 Mihai Viteazul din Călăraşi, iar premiul III şi medalia de argint au plecat la Tulcea, la Andrada Artmanov de la Şcoala Alexandru Ciucurencu.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite