Călăraşi: George Piperea, economistul pasionat de salsa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A pus bazele primei şcoli de salsa în oraş şi spune că pasiunea pentru dans cucerește rapid toate generațiile.

Tânărul, în vârstă de 30 de ani, este economist in cadrul unei organizatii non-guvernamentale din Calarasi şi şi-a descoperit pasiunea pentru dans la Ploieşti, în perioada studenţiei, în anii 1999-2002. Venind în oraş a constatat că nu are unde să danseze şi nici cu cine să socializeze. A încercat să meargă prin câteva discoteci din împrejurimi, dar a constatat că oraşul este mort din punct de vedere al divertismentului.

Aşa i-a venit ideea de a contacta patronul unei săli de fitness din oraş care s-a oferit să îi pună la dispoziţie o sală în care să ţină cursurile de salsa. În anul 2005, George Piperea a fondat prima şcoală de salsa şi a închegat şi prima grupă de cursanţi de la care percepe doar câteva zeci de lei pentru 8 şedinţe a câte două ore.

Primul loc pe ţară

Timp de trei ani consecutivi , în perioada 2000-2002, George Piperea a facut parte din grupul „Majestic”(dansatorii ai Teatrului Toma Caragiu din Ploiesti) ocupand locul I la competiţiile naţionale de dans modern, desfăşurate la Timişoara şi Cluj. „Oamenii serioşi reuşesc în viaţă în orice domeniu, iar dacă sunt pasionaţi de ceea ce fac este imposibil să nu aibă performanţă“, a mărturisit  George Piperea.

Despre cei care fac parte azi dintre cursanţii avansaţi sau începători, George spune că sunt oameni deosebit de serioşi, atât în viaţa profesională cât şi la cursuri. Nu întâmplător printre cei mai vechi cursanţi ai săi se numără proiectanţi, pasionaţi de pictură, procurori, medici, poliţişti, tehnicieni şi economişti.

Majoritatea persoane care ocupă funcţii importante şi cu mare responsabilitate în viaţa publică a municipiului şi judeţului Călăraşi. De altfel şi George Piperea ocupă un post important într-o instituţie prin intermediul căreia se gestionează accesarea de fonduri europene .

40 de dansatori

Acum a reuşit să aducă alături de sine peste 40 de persoane, pasionate nu numai de salsa, dar şi de alte stiluri de dans latino-americane predate in cadrul scolii, precum: rueda, merengue, bachata, jive, cha cha, vals vienez, tango argentinian. „Dansul este un mod plăcut de a ne dezvolta armonios, de a ne relaxa si de a face mişcare în acelaşi timp. Prin dans ne putem îmbunăţăţii sănătatea,  dar putem să atragem şi privirile celor din jur când ne aflam în club sau la petreceri“, a mai declarat George Piperea.

Acesta recunoaşte că toţi cei alături de care exersează sau pe care îi pregăteşte în arta dansului latino-american sunt oameni serioşi, care îi devin, ulterior, amici de nădejde. Alături de ei, merge frecvent la cursuri în sala  Cory Gym din Călăraşi şi vinerea, odată la două săptamani , se întâlnesc în Club Bizzare (fostul Siesta) pentru a dansa,  vreme de trei ceasuri. Pe lângă dansul sportiv, tânărul este pasionat şi de alte sporturi, precum, voleiul, tenisul de masă şi atletismul.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite