Călăraşi: Trăieşte cu inima în dreapta şi cu ficatul şi splina în stânga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duce o viaţă normală La prima vedere. Căci George Călin este diferit de noi toţi. S-a născut altfel. Are toate organele inversate. Deşi este o anomalie, tânărul trăieşte cu inima în partea dreaptă şi cu ficatul şi splina în stânga. Ştiinţific, această malformaţie congenitală se numeşte situs inversus.

Adică, toate organele interne sunt situate în partea opusă aceleia pe care o ocupă în mod normal. „Nu mă deranjează acest lucru, doar că nu pot să fac prea mult efort. Şi cred că am o probleme de imunitate. În fiecare zi din an sunt răcit. Nici medicii nu au putut să-mi explice dacă acest lucru are legătură cu inversarea organelor“, a spus George Călin(31 de ani).

Apendicele, o provocare

Tânărul a aflat de acest lucru la vârsta de 9 ani, atunci când a fost adus de urgenţă la Spitalul Judeţean pentru că se simţea rău. În urma consultaţiei, dr. Paraschiva Chirilă, chirurg, şi-a dat seama că trebuie să fie operat de apendicită. Femeia îşi aminteşte de acest caz ca şi cum ar fi fost ieri, deşi au trecut 22 de ani.

Are radiografii care atestă acest lucru

„ Îmi amintesc. Ştiu că operaţia s-a terminat cu bine, chiar dacă am întâmpinat unele probleme. Apendicele a fost extras din partea stângă a abdomenului,nu din dreapta, aşa cum suntem obişnuiţi“, a precizat medicul. Aceasta mai spune că este dificilă pentru un chirurg o astfel de situaţie. „Avem deprinderi şi reflexe clare. Sunt instrumente care nu se folosesc decât cu mâna dreaptă, iar altele cu mâna stângă. Sigur că ţi se pare totul anapoda când eşti pus în faţa faptului împlinit. Un medic meticulous rezolvă orice problemă“, a mai spus dr. Chirilă.

image

Abandonat la naştere

George nu s-a speriat când a aflat că este altfel decât ceilalţi. Doar că nu putea să înţeleagă de ce mama lui este răvăşită de durere. „Se gândea că voi muri, mai ales că operaţia durase vreo 3 ore. Când medicul le-a vestea, mama a fost distrusă“, a spus tânărul. Femeia credea că îi va muri copilul, mai ales că trăise o experienţă cumplită în urmă cu câţiva ani.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi!

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite