Călăraşi: Furturile de pe calea ferată, coşmarul poliţiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 5,7 kilometri de fir din cupru al instalaţiei electrice feroviare a fost furat, anul trecut, din zona staţiei CFR Ciulniţa. Înmulţirea alarmantă a infracţiunilor îi pune pe poliţişti în imposibilitatea de a face faţă fărădelegilor.

„În 2010, Postul de politie TF Ciulniţa s-a confruntat cu o recrudescenţă a furturilor din infrastructura feroviară, mai ales de la instalaţiile electrice şi telefonice sau de semnalizare, cu o frecvenţă mai mare a acestora spre sfârşitul anului“, a declarat comisar-şef Gheorghe Sava, şeful Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Călăraşi.

Doar 16 poliţişti

Oamenii legii spun că ţin piept cu greu infractorilor, în condiţiile în tot judeţul sunt doar 16 poliţişti care acţionează în domeniul transporturilor. Tot personalul se ridică la 29 de persoane, 13 dintre acestea având atribuţii pe linia transportului naval. „ Noi avem nevoie de o dublare a numărului de posturi, nu de o reducere, aşa cum se preconizează. Ne-ar ajuta foarte mult acest lucru, deoarece furturile s-au înmulţit îngrijorător. Nici nu termini bine cercetarea într-un caz, că apare altul“, a spus Sava.

Jaf la Dragalina

Cele mai multe probleme se înregistrează în zona comunei Dragalina, pe raza staţiei Ciulniţa. Aici, spun anchetatorii, se fură firul de cupru al instalaţiei electrice de tracţiune din liniile 7-10, fiecare pe o porţiune de 1.200 de metri. „Răufăcătorii ştiu că liniile sunt scoase de sub tensiune, deci nu este pericol de electrocutare, şi acţionează liniştiti. Tensiunea este întreruptă deoarece se lucrează la refacerea şi modernizarea terasamentului căii ferate“, a adăugat comisaru-şef Gheroghe Sava.
Din toată această afacere, ies, zilnic, bani frumoşi. Pentru un kilogram de fir cu lungimea de un metru, centrele de fier vechi plătesc 20 de lei. Au fost situaţii în care, la o singură faptă, hoţii au tăiat un kilometru de fir.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite